«Kaiser Chiefs» otro nedēļu numur 1

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Līdsas britroka apvienība «Kaiser Chiefs» ar piekto studijas albumu «Education, Education, Education & War» saglabājusi Apvienotās Karalistes albumu topa 1. vietu, ziņo nme.com.

Šis ir otrs grupas numur viens pēc 2007. gada plates «Yours Truly, Angry Mob».

Grupas solists Rikijs Vilsons (Ricky Wilson) pazīstams arī kā talantu šova «The Voice» žūrijas loceklis, par ko saņēmis krietnu devu kritikas. Protams, no vienas puses var uzskatīt, ka Vilsons ir «pārdevies» un ērti iekārtojies žūrijas krēslā blakus tādiem popmūzikas spīdekļiem kā Kailija Minoga, Toms Džonss un «will.i.am», no otras puses - šis ir veids, kā popularizēt gan sevi, gan savu grupu, kura pēdējos gados zaudējusi asumu.

Atgādinām, ka grupa «Kaiser Chiefs» ir dibināta 2003. gadā Anglijas ziemeļu pilsētā Līdsā. Grupas debijas albums «Employment» 2005. gadā ieguva trīs britu mūzikas balvas, tas tika nominēts Merkurija balvai kā labākais albums, bet singls «Oh My God» nokļuva Apvienotās Karalistes singlu topa sestajā vietā. Otrais grupas albums «Yours Truly, Angry Mob», kas tika izdots 2007.gadā, sasniedza Apvienotās Karalistes albumu topa virsotni, un singls «Ruby» iekļuva topu pirmajās vietās visā pasaulē, bet 2008. gadā pēc trešā albuma «Off with Their Heads» izdošanas vērienīgas koncerttūres un dalības festivālos «Kaiser Chiefs» nolēma ieturēt pauzi savā radošajā darbībā, lai atpūstos un sakopotu spēkus jaunam cēlienam.

Pēc trīs gadu pārtraukuma «Kaiser Chiefs» 2011. gadā atgriezās aktīvajā koncertu dzīvē un izdeva ceturto studijas albumu «The Future Is Medieval». 2011. gada oktobrī grupa uzstājās Rīgā. 2012. gadā grupu pameta bundzinieks Niks Hodžsons (Nick Hodgson).

Britu dziedātāja Paloma Feita (Paloma Faith), pateicoties priekšnesumam šovā «The Voice», ar savu aktuālo plati «A Perfect Contradiction» pakāpusies uz 2. vietu. Savukārt R&B dziedoņa Džona Ledženda albums «Love In The Future» - numur 3.

Džordžs Maikls (George Michael) ar savu simfonisko plati «Symphonica» numur 4, bet pagājušā gada «LMT Summer Sound» festivāla viesis amerikāņu neosoula dziedātājs Nataniels Dokinss (Nathaniel Dawkins) jeb Aloijs Blaks (Aloe Blacc) ar «Lift Your Spirit» noslēdz top5.

Singlu konkurencē ar 121 000 kopiju pārliecinoši 1. vietā Londona drum and bass duets «Sigma» ar «Nobody To Love» (skat. video).




KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu