Nirvana, Kiss, Geibriels u.c. uzņemti Rokenrola slavas zālē (1)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

10. aprīlī Ņujorkā notika svinīga ceremonija, kurā Rokenrola slavas zālē uzņemtas vairākas slavenas rokgrupas un mūziķi. Slavas zālē mūziķi tiek uzņemti tikai tad, ja kopš pirmā ieraksta izdošanas pagājuši vismaz 25 gadi. Grandžroka leģendas - grupa «Nirvana» iekļauta slavas zālē ar pirmo piegājienu, bet rokeri «KISS», kuri muzicē jau kopš septiņdesmito gadu sākuma, - tikai tagad.

«Nirvanu» Rokenrola slavas zālē uzņēma nelaiķa Kurta Kobeina draugs, bijušais amerikāņu rokgrupas «R.E.M.» līderis Maikls Staips (Michael Stripe), piebilstot, ka «Nirvana» nav mūziķi, bet gan mākslinieki. Atlikušie «Nirvanas» dalībnieki - bundzinieks Deivs Grols (Dave Grohl) un basģitārists Krists Novoseliks (Krist Novoselic) pasākumā uzstājās kopā ar Džaonu Džetu, St. Vincent, Lordi un Kimu Gordoni («Sonic Youth»).

Līdz ar «Nirvanu» slavas zālē tika uzņemtas grupas «Kiss» un «Hall & Oates», kā arī dziedātāji Pīters Geibriels, Kets Stīvenss un Linda Ronštāte. Uzņemta arī grupa «The E Street Band», kuru amerikāņu proletariāta dziedātājs Brūss Springstīns nodibināja 1973. gadā. Ar tās palīdzību «Springstīns iekaroja leģendāru reputāciju kā viens no dižākajiem koncertu mūziķiem rokenrola vēsturē».

«Mēs esam pateicīgi, ka varam stāvēt uz šīs skatuves,» uzņemšanas ceremonijā teica «Kiss» dibinātājs Džīns Simonss. Viņš nepieminēja grupas dalībniekus Ēriku Singeru un Tomiju Taieru, kuri pievienojās vēlāk un tāpēc netika uzņemti Rokenrola slavas zālē. Grupu slavas zālē uzņēma amerikāņu ģitārists Toms Morello. Viņš uzsvēra, ka no «Kiss» teatrālajiem priekšnesumiem iedvesmojušies nākamo paaudžu mūziķi, tostarp popdīva Lēdija Gāga (Lady Gaga), kantrimūzikas dziedātājs Gārts Brukss un smagā metāla grupa «Slipknot».

Geibrielu, kurš pirms solokarjeras uzsākšanas darbojās grupā «Genesis», slavas zālē uzņēma britu grupas «Coldplay» līderis Kriss Mārtins. Geibriels izpildīja hitus «Digging in the Dirt» un «In Your Eyes».

Kaut arī Ronštāte nebija ieradusies, viņu ar priekšnesumiem godināja dziedātājas Kerija Andervuda, Šerila Krova un Stīvija Niksa.

Savukārt Stīvensu uzņēma dziedātājs Arts Garfunkels. «Nekad nebūtu domājis, ka atradīšos uz vienas skatuves ar «Kiss«,» teica dziedātājs, kurš pēc pievēršanās islāmam pieņēma pseidonīmu Jusufs Islams.

Balvu par mūža ieguldījumu saņēma Braiens Epšteins, kurš bija «The Beatles» menedžeris no 1962. gada līdz savai nāvei 1967. gadā. Ar tādu pašu balvu tika godināts rokeru «The Rolling Stones» menedžeris Endrū Logs Oldems, kurš grupu «padarīja par pasaules zvaigznēm un tik labi izveidoja viņu slikto puišu tēlu, ka tas kļuva gan par viņu firmas zīmi, gan arī nastu», sacīja slavas zāles pārstāvis.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu