Rīgā dziedās slavenais Holivudas ļaundaris Roberts Davi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

25. aprīlī Rīgā uz «Splendid Palace» skatuves ar Frenka Sinatras kompozīcijām, atzīmējot leģendārā dziedātāja simto dzimšanas dienu, viesosies Holivudas zvaigzne - itāļu izcelsmes amerikāņu aktieris un dziedātājs Roberts Davi (Roberts Davi), informē koncerta rīkotāji.

Daudzi Robertu Davi pazīst kā Holivudas slikto puisi, taču savas unikālās balss dēļ viņš ir kļuvis slavens arī kā dziedātājs. Kino cienītāji Robertu noteikti pazīs no tādām kinolentēm kā «Expandables 3», «License to Kill», «Die Hard», «The Iceman» un daudzām citām. Viņš ir strādājis kopā ar daudziem pasaulslaveniem aktieriem un režisoriem – to vidū Stīvenu Spīlbergu, Klintu Īstvudu, Brūsu Vilisu, Benisio del Toro, Marlonu Brando u.c. Kopumā Davi filmējies vairāk nekā 130 kinolentēs, taču viņa pirmā parādīšanās uz ekrāna bija kopā ar Frenku Sinatru televīzijas filmā «Contract on Cherry Street» 1977. gadā. Tieši Sinatram bijusi nozīmīga loma aktiera dziedātāja karjerā un, kā atzīst mūzikas kritiķi, - neviens neizklausās pēc Sinatras tik ļoti kā Roberts Davi.

Viņa mīlestība pret mūziku sākās agrā vecumā, jau skolas gados viņš uzvarējis prestižos mūzikas konkursos un mācījies pie tādiem leģendāriem vokālajiem pedagogiem kā Tito Gobbi, Dan Ferro de Juilliard, Samuel Margolis. Viņa pēdējais, plaši atzītais vokālais pedagogs Gary Catana par Davi saka: «Robertam patiešām ir īstā balss, vīrišķīgs, bagātīgs tonis un skaistums, kā arī jūtīga, mākslinieciska sirds. Šādā ziņā viņš atgādina Sinatru, bet neskan kā viņš. Viņa unikāli krāsainais baritons dažbrīd ir nedaudz dramatisks, taču viņa interpretācija – vienmēr ļoti pārdomāta. Kopumā Roberts Davi viegli varētu atņemt Sinatram viņa vietu, ja notiktu šādas sacensības.»

Foto: Publicitātes foto

Pēc ļoti veiksmīgas tūres Amerikā un Austrālijā Roberts Davi beidzot ir ieradies Eiropā un Latvijā. Grūti iedomāties piemērotāku vietu šādam koncertam par vēsturisko «Splendid Palace» skatuvi, kur vārda vistiešākajā nozīmē kino satiksies ar mūziku. Kopā ar savu grupu Roberts aizvedīs skatītājus mūzikas atmiņu ceļojumā, kurā ietilpst arī vairāki stāsti no viņa personīgajām attiecībām ar Frenku Sinatru. Starp citu, viņa pavadošo grupu vada «Grammy» balvu ieguvušais pianists un mūzikas režisors Rendijs Valdmens, kurš 21 gada vecumā kļuva par Frenka Sinatras pianistu.

Par Roberta Davi sniegumu atzinīgi izsakās mediji un mūzikas kritiķi visā pasaulē. USA TODAY par jauno albumu raksta: «To dzirdot, pilnīgi var zināt, ka Sinatra būtu pasmaidījis, viegli papliķējis pa Davi vaigu un teicis: «Labs darbiņš, mazais.»» Savukārt Washington Post atzīmē: «.. kurš zināja, ka Davi spēj dziedāt? Kurš zināja, ka viņš spēj dziedāt labāk par gandrīz jebkuru? ..Davi, kurš ir mācījies opermūziku, ir pārsteidzoši izcils.»

Papildus darbam mūzikas, filmu un televīzijas jomās, kā arī piecu bērnu audzināšanai Dāvi aktīvi atbalsta dažādas labdarības organizācijas un ir ieguvis vairākas balvas par karjeras sasniegumiem un iesaistīšanos sabiedrības dzīvē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu