«Troņu spēles» jaunā sezona: kurš aizpildīs varas vakuumu Karaļa ostā?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ziema nepārprotami tuvojas, taču kurš būs tas, kas pēc Džofrija un Tīvina nāves aizpildīs varas vakuumu Karaļa ostā? Diez vai tas būs jaunais un maigais karalis Tommens. Notikumi liek domāt, ka cīņa par Dzelzs troni būs niknāka nekā līdz šim.

Tikai nepilnu dienu pēc pirmizrādes ASV Latvijas skatītājiem ir iespēja noskatīties ilgi gaidītā fantāzijas seriāla «Troņu spēle» jaunākās, 5. sezonas sērijas. Pirmizrāde būs skatāma 13.aprīlī plkst. 22:00 kanālā FOX «Lattelecom» televīzijā.

Savukārt Kino Kluba KINO GURU statusa īpašniekiem un seriāla faniem «Lattelecom» sarūpējis īpašu pārsteigumu, piedāvājot atklāšanas pasākumu ar sezonas pirmās sērijas noskatīšanos uz lielā ekrāna kinoteātrī!

Ja reiz Karaļa ostā ir iestājušās jukas, tad ir vērts padomāt, kas ir noticis un turpmāk varētu notikt ar ietekmīgākajām ģimenēm.

Lanisteru klans – vai visus Sersejas bērnus gaida bēdīgs liktenis?

Tīvins un Džofrijs ir miruši, Serseja ir reģente, valdot jaunā karaļa Tommena vārdā. Serseja ir mantojusi tēva nežēlību, taču ne prasmes un viltību. Tīvins, iespējams, bija egoistisks un patvaļīgs, taču viņš bija arī gudrs un pieredzējis. Savā ziņā Serseja ir tikpat naiva kā savulaik Edards Stārks, tādēļ viņai būs aizvien grūtāk saglabāt varu, aizsargājoties pret Tīrelu dzimtu.

Reģentei ir arī citas raizes. Jaunībā ragana Sersejai pareģoja, ka viņas bērnu galvas rotās zelta kroņi un zelts būs arī viņu līķautos. Tas liek domāt, ka Sersejas atvases gaida skumjš liktenis. Džofrijs jau ir miris, vai Tommens un Mīrsela 5.sezonas beigās būs vēl dzīvi?

Tikmēr visiem uz mēles ir jautājums, kur palika Tīrions? Viņš slepšus izglābts no drošas nāves, iepakots kastē, uzkrauts uz kuģa, kura ceļš veda pāri šaurajai jūrai uz Varīsa Zirnekļa dzimto pusi. Vai viņš piedalīsies cīņā par varu septiņās karaļvalstīs?

Foto: publicitātes

Stārku klans – atriebība taisnīguma vārdā?

No šīs reiz ietekmīgās dzimtas dzīvi palikuši vien jaunie Stārki: Sansa, Ārija, Brens, Rikons un viņu pusbrālis Džons Sniegs.

Džons pēdējo reizi redzēts cīnoties pret Mensu Raideru un brīvļaudīm. Džons jau bija sācis miera sarunas ar Mensu, kad viņus pārsteidza Staniss Barateons un viņa armija. Tagad Džons prātos par to, kā līdzsvarot Naktssardzes un Stanisa intereses, kurš sevi uzskata par likumīgo Rietmalas karali. Vai izdosies apvienoties, lai aizsargātos pret aizvien augošajām briesmām no mūra otras puses?

Sansa turpina slēpties un ir iesaistīta Petija Bēliša mahinācijās. Bēlišs, iespējams, ir augstākās klases manipulators, taču Sansai ir nojausma, ko viņš varētu gribēt. Pirmo reizi pēc ilgiem laikiem izskatās, ka Sansai ir zināma kontrole pār situāciju.

Tikmēr Ārija Stārka ir ceļā uz brīvpilsētu Brāvosu. Viņas atslēga ir noslēpumainā monēta un frāze «valar morghulis». Jādomā, ka, nonākusi Brāvosā, viņa ne tikai meklēs senus draugus, bet arī uzzinās ko vairāk par monētu. Vai viņa apgūs slepkavas prasmes, kas ļaus iznīcināt ienaidniekus?

Tārgārjenu klans – vai Dinerīsa varēs savaldīt pūķus?

Kamēr dzimtu cīņas Rietmalā paņem daudz dzīvību, Dinerīsai izdodas apvienot varu, ceļojot no Jankaī uz Mīrīnu. Taču viņa atklāj, ka valdīt ir daudz grūtāk nekā uzvarēt, un vēl grūtāk ir izaudzināt visus trīs pūķus. Dinerīsai nākas atzīt, ka viņa nespēj tos kontrolēt. Taču vai maz tagad viņu var dēvēt par Pūķumāti?

Martelu klans negrasās padoties

Princis Oberīns Martels ir nogalināts, diez vai tas patiks Marteliem Dornē. Princis Dorans vai Oberīna ārlaulības meitas – «Smilšu čūskas» – vēlēsies atriebties Lanisteriem. Šajā sezonā skatītāji varēs iepazīt arī jaunu tēlu – Areo Hotu – drošsirdīgo Martelu sardzes kapteini. Viņam vēl būs būtiska loma Džeimija Lanistera dzīvē…

Foto: publicitātes

Tīrelu klans tuvāk varai nekā jebkad

Nu jau divkāršā atraitne Mārgērija Tīrela negrasās atkāpties no savienības ar Lanisteriem un varas. Tādēļ uzreiz pēc sēru perioda tiek plānota viņas un Tommena saderināšanās. Viltīgā Mārgērija neļaus Sersejai tik vienkārši mainīt varas sadalījumu Rietmalā.

Episkā fantāzijas drāma «Troņu spēle» ir visvairāk skatītais seriāls un globāls televīzijas fenomens, kas top pēc rakstnieka Džordža R. Mārtina romānu sērijas «Dziesma par ledu un uguni». «Troņu spēle» norisinās iedomātā pasaulē, kas līdzinās viduslaiku Eiropai, kur vairākas ietekmīgas dzimtas cīnās par Dzelzs troni un varu visās Septiņās karaļvalstīs.

Nepalaid garām «Troņu spēles» 5.sezonu kanālā «FOX» pirmdienās plkst. 22:00 no 13.aprīļa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu