Ugunsgrēkā nopostīta Imanta Ziedoņa klētiņa Murjāņos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lauris Nagliņš / LETA

Šovakar Murjāņos uguns nopostījusi dzejnieka Imanta Ziedoņa klētiņu, pavēstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

VUGD savā «Twitter» kontā vēsta: «Ugunsdzēsējiem gandrīz pēdējā brīdī izdevās no liesmām nosargāt māju. Turpinām dzēst.»

Kā aģentūru informēja Imanta Ziedoņa fonds «Viegli», negadījumā nav cietušo, kā arī nav skarta Ziedoņa muzeja ēka un citas ēkas. Ugunsgrēka iemesli un zaudējumi tiek noskaidroti, bet ugunsgrēks esot nodzēsts.

Klētij ir noliktavas un darba telpu funkcija, kas ziemas periodā netiek izmantota. Klētī neglabājās muzeja vērtīgie priekšmeti. Klēts ir apdrošināta un tā ir aprīkota ar ugunsdrošības signalizāciju.

Fonds «Viegli» rūpēsies par klēts atjaunošanu.

Murjāņos atrodas dzejnieka mājas «Dzirnakmeņi». Pērn dažādu kultūras pasākumu laikā gūtie ieņēmumi tika ziedoti Ziedoņa fonda «Viegli» projektu un mērķu īstenošanai, tostarp arī dzejnieka māju «Dzirnakmeņi» sakopšanas un labiekārtošanas turpināšanai, veidojot tās par radošuma centru.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu