Foto: Robija Viljamsa izklaide Arēnā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis, TVNET

Šovakar izpārdotā Arēnā Rīga ar savu koncertturneju «Let Me Entertain You» piestāja «mazliet apvēlies Bībers» - tieši tā ar veselīgu humora devu sevi raksturoja 41 gadu vecais Robijs Viljamss.

Līdzīgi kā mūsdienās puišu grupa «One Direction», arī deviņdesmito gadu sākumā pusaudžu meiteņu prātus bija sagrozījuši pieci jaunekļi, kas dēvēja sevi par «Take That». Viens no šiem puišiem, vārdā Robijs, diezgan ātri saprata, ka mūžīgi jauns nebūs un agri vai vēlu plakāts ar viņa ģīmetni pie meiteņu sienām tiks nomainīts ar kādu citu – jaunāku «robiju». Viņš sāka veiksmīgu solokarjeru un uz smeldzīgās balādes «Angels» pamatiem deviņdesmito gadu otrajā pusē, kad britu salās dominēja skandalozie brāļi Galaheri un britpops, uzcēla jaunu dzīvi, jaunu karjeru. Starp citu, «Angels» tiešām ļoti atgādina Noela «Don't Look Back In Anger» (savukārt Noela «Don't Look Back In Anger» - Makartnija «Hey Jude»...).

Šī karjera veiksmīgi (te gan jāsaka, ka publika Robiju mīl, bet kritiķi ne pārāk) attīstās arī 2015. gadā. Robija koncerti ir kupli apmeklēti (izņemot ASV, kur Viljamsam tā arī neizdevās izsisties), un viņa harisma un spēja aizraut uzrunā ne tikai seno laiku fanus, bet arī jaunus klausītājus.

Rīgā Viljamss piestāja ar lielāko hitu turneju «Let Me Entertain You», kurā iekļauti teju visi Robija grāvēji. Tiesa, šā vakara koncerta programmā tika integrēti arī citi slaveni ne Robija grāvēji - Jay-Z «99 Problems», Lordes «Royals», U2 «Still Haven't Found What I'm Looking For», Led Zeppelin «Whole Lotta Love», Joan Jett & the Blackhearts «I Love Rock n Roll» un, protams, «Queen» «We Will Rock You» un pat neaizskaramā «Bohemian Rhapsody». Nudien daudz svešu hitu! Varbūt pat pārāk daudz...

Ja vairāki citu autoru skaņdarbi tika izpildīti kā fragmenti, tad 1975. gada «Queen» eposs «Bohemian Rhapsody» izskanēja pilnā versijā, liekot neizpratnē mazliet saraukt uzacis. Saprotams, ka Robijs šādi vēlas parādīt cieņu Fredijam Merkūrijam, taču viņa vokālā varēšana izdziedāt tik sarežģītu skaņdarbu diemžēl nav tik augstā līmenī, un dziesma izskanēja kā viduvēja karaokes versija.

Robija pavadošā grupa (pūtēji, fona vokālistes, mūziķi) kopumā demonstrēja lielisku sniegumu, patīkami pārsteidza mūziķu prasme ne tikai spēlēt instrumentus, bet arī dziedāt a cappella. Ļoti labi izskanēja Robija un koncerta ievadošās grupas - zviedru māsu trio «Baskery» kopdziesma. Savukārt «Better Man» Robijs izpildīja duetā ar savu tēvu Pītu Konviju. Ģimeniska stīga tika aizskarta arī divās citās akustiski izpildītās dziesmās - viena veltīta Robija meitiņai, otra - dēlam.

Kā ziņo koncerta rīkotāji, šovu noskatījās vairāk nekā 12 000 apmeklētāju, biļetes tika izpārdots jau vairākus mēnešus iepriekš.

«Let Me Entertain You» koncerttūre startēja 25. martā Madridē, tajā paredzēti 27 koncerti. Pēc Rīgas nākamās uzstāšanās notiks Sanktpēterburgā un Maskavā.



Koncertā izpildīto dziesmu saraksts:

Let Me Entertain You
Rock DJ
Monsoon
Tripping
Royals / Bodies
The Road to Mandalay
Minnie the Moocher
Swing Supreme
Ignition
Shout
Motherfucker
Better Man
Blues Interlude
We Will Rock You / I Love Rock'n'Roll
No Regrets
Come Undone
Candy
Feel
Millennium
Whole Lotta Love / Kids
Bohemian Rhapsody
Angels

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu