Jāņa Bukuma jaunā grupa izdod pirmo albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas rokmūzikā ir atgriezies roka huligāns Jānis Bukums. Viņa dibinātā grupa izdevusi jaunu albumu «Dzīvs un savādāks» un 26. martā rīko tā prezentācijas koncertu Latvijas 1. Rokkafejnīcā, informē grupas menedžments.

Grupā «Jānis Bukums» viens otru radoši papildina pieredzējuši, nopelniem bagāti mūziķi (vokālists Jānis Bukums un ģitārists Arturs Račinskis) un jauni, talantīgi, dažādus žanrus pārstāvoši mūziķi (basists un taustiņinstrumentālists Andrjus Jaņuns, ģitārists Artūrs Liede un bundzinieks Filips Batarags). Grupas darbības mērķis ir radīt un spēlēt eklektisku rokmūziku bez muzikāliem un stilistiskiem ierobežojumiem.

«Jaunais albums ir kā bilde – tur ir gan šā mirkļa izjūtas, gan atmiņas, arī tāds kā dzīves rezumē un pa vidu īsti stāsti par dzīvi. Arī nedaudz sapņu - labu un sliktu,» skaidro Bukums. «Bet, protams, tā ir un paliek rokmūzika: laba un dzīva, spēcīga un godīga – tāda, kas vienmēr ir bijusi man asinīs. Jaunais disks ir stāsts par to, ka arī pēc daudziem klusēšanas gadiem īsti rokvīri atgriežas – dzīvi un savādāki!»

Jānis Bukums
Jānis Bukums Foto: Publicitātes foto

Albuma ierakstam interesantu un bagātīgu skanējumu dod arī vairāku īpašu viesmākslinieku piedalīšanās: fona vokālus un atsevišķas vokālās partijas iedziedājuši Ralfs Eilands, Aija Vītoliņa, Elza Natha, Matīss Runtulis un Santa Šillere. Savukārt Andris Freidenfelds (Fredis) ir ierunājis jaunajam albumam ievadvārdus īstā Holivudas filmu stilā.

Jaunajā diskā ierakstītas 11 dziesmas latviešu valodā un viena dziesma angliski. Tā ir dziesma «Creep» no grupas «Radiohead» 1992. gadā izdotā albuma «Pablo Honey». Pats Jānis Bukums par to stāsta šādi: «Tā ir dziesma par visiem un par visu: laiks iet, bet sajūtas nemainās! Pirmo reizi mūžā esmu izveidojis kaveru tik leģendārai un populārai dziesmai, pirmo reizi mūžā esmu to izdarījis pilnīgi oficiāli – iegūstot atļauju no grupas «Radiohead» un viņu izdevējiem - kompānijas «Warnerchappell», ir nopirkta arī oficiāla licence! Es apzinos risku veidojot kaveru tik leģendārai dziesmai kā «Creep» - vai nu tevi visi slavē, vai arī krīti nežēlastībā. Bet - kas tad vēl, ja ne mēs!»

Prezentācijas koncertā 26. martā tiks atskaņotas visas dziesmas no jaunā diska. Sagatavots arī īpašs pārsteigums rokmūzikas gardēžiem – grupas jaunā videoklipa prezentācija dziesmai «Creep». Videoklipa autors ir Hardijs Cibuļskis.

Par Jāni Bukumu

Projekta vokālists un dibinātājs Jānis Bukums ir viens no smagā roka pionieriem Latvijā. Viņš aktīvi un pamanāmi darbojas rokmūzikā kopš 1989. gada, kad sāka solista gaitas grupā «Monro», pēc tam dziedot arī tādās grupās kā «Miss America» un «Dr.Blue & Dinamo». Populārākās Bukuma dziedātās dziesmas – «To piedodu es tev» un «Lūgšana» - jau ir kļuvušas par Latvijas roka klasiku. Tagad, pēc 15 gadu ilgas prombūtnes, Jānis ir atgriezies mājās – rokmūzikā, jau pagājušā gada nogalē piedāvājot saviem faniem jaunā diska promo dziesmu «Slāpes» un tās videoversiju. Šogad grupai jau ir ieplānoti vairāki koncerti Latvijas mūzikas klubos un dalība dažādos festivālos gan Latvijā, gan ārvalstīs, kā arī vairāki akustiskie koncerti.

Jaunais grupas albums «Dzīvs un savādāks» no marta vidus nopērkams mūzikas veikalā «Randoms» un tirdzniecības vietās, izplatītājs «Pasadena records

www.janisbukums.com

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu