Foto: Pianists Mihils Borstlaps iesvēta Berģu flīģeli

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Berģu kultūras centrā 20. marta vakarā koncertu sniedza nīderlandiešu pianists un komponists Mihils Borstlaps. Borstlaps Latvijas klausītājiem ir uzstājies vairākkārt - 2012. gadā un 2014. gadā, taču šoreiz pianists Berģos viesojās, lai «iesvētītu» kultūras centra jauno flīģeli.

Pagājušajā gadā Borstlaps arī uzstājās kultūras centrā, bet viņš spēlēja uz klavierēm, kuras nodēvējis par «vecmāmiņu» - senas un savu laiku nokalpojušas. «Lielākoties pasaulē slaveni pianisti parasti nespēlē uz tādiem flīģeļiem, kāds bijis līdz šim brīdim kultūras centrā «Berģi», taču, vēloties spēlēt Latvijas publikai, pianists piekritis spēlēt uz instrumenta. Talantīgs pianists var nospēlēt uz jebkāda instrumenta, un tā reize nebija izņēmums - koncerts tika nospēlēts brīnišķīgi,» stāsta koncerta rīkotāju pārstāve.

Pirms gada senais instruments tika speciāli sagatavots attiecīgajam koncertam, kas ironiskā kārtā bija arī pēdējais, jo flīģelis jau bija savu laiku nokalpojis. Tāpēc tika piedāvāts Garkalnes novada pašvaldībai un kultūras centram iegādāties jaunu flīģeli, kas būtu piemērots klavierspēlei arī turpmāk. Kopā ar pianistu Borstlapu tika izvēlētas koncertklavieres «Grand Piano Estonia 225». Šis instruments esot unikāls, jo tas ir izgatavots pēc pasūtījuma. Turklāt tas ir Latvijas karoga krāsā - tā dēvētajā «Latvian red» jeb karmīnsarkans. Instruments iegādāts, izmantojot Eiropas fondu līdzekļus.

Borstlaps ir godalgots pianists no Nīderlandes, kura karjera sākās jau bērnībā. 1992. gadā Borstlaps ar godalgām absolvējis Hilversumas Konservatoriju un ieguvis pirmo vietu Briselē konkursā «Europa Competition». 1994. gadā bija Borstlapa debija «North Sea Jazz» festivālā.

Pianists ir izdevis vairāk nekā desmit mūzikas albumu ierakstus - pēdējais, «Frames», nācis klajā 2014. gadā. Viņš ir guvis atzinību gan no citiem mūziķiem, gan mūzikas klausītājiem. Borstlaps sniedz koncertus daudzviet pasaulē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu