Skandāls modes pasaulē! Eltons Džons pret «Dolce&Gabbana»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Britu popmūzikas leģenda Eltons Džons svētdien aicinājis boikotēt itāļu modes zīmolu «Dolce&Gabbana», jo tā dizaineri nosaukuši mākslīgās apaugļošanas ceļā radītus bērnus par «sintētiskiem».

67 gadus vecais Džons un viņa partneris Deivids Fērnišs audzina divus dēlus, kurus laidusi pasaulē surogātmāte. Dziedātājs nopēlis Domeniko Dolčes «arhaisko domāšanu».

«Kā tu uzdrošinies nosaukt manus brīnišķīgos bērnus par «sintētiskiem»?» Džons raksta sociālajā tīklā «Instagram». «Tev vajadzētu kaunēties par savu mazo, aizspriedumaino pirksteļu vicināšanu mākslīgās apaugļošanas virzienā. Tas ir brīnums, kas daudziem mīlošiem cilvēkiem, kā heteroseksuāliem, tā arī homoseksuāliem, ļāvis piepildīt sapni par bērnu audzināšanu.»

«Tava arhaiskā domāšana atpaliek no laika gluži tāpat kā radītie tērpi. Es vairs nekad nevalkāšu «Dolce&Gabbana» apģērbu,» draud Džons. Ierakstam viņš pievienoja mirkļbirku «#BoycottDolceGabbana» («boikotējiet «Dolce&Gabbana»»).

Džons atbildēja uz izteikumiem, ko katolis Dolče bija paudis intervijā itāļu žurnālam «Panorama». «Kad bērns piedzimst, tam ir māte un tēvs,» sacīja dizainers. «Vai vismaz tā tam vajadzētu būt. Tāpēc mani nepārliecina ķīmija, sintētiskie bērni, īrējamās dzemdes, no kataloga izvēlētā sperma.»

Džons un Fērnišs decembrī apprecējās ceremonijā, ko apmeklēja daudzas slavenības. Pāris audzina divus dēlus - četrus gadus veco Zahariju un divgadīgo Eliju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu