Noslēdzas labdarības akcija «Suns redz tevi tādu, kāds tu esi»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

2015.gada 24.februārī labdarības akcijas «Suns redz tevi tādu, kāds tu esi» organizatori dziedātāji Alekss Silvērs un Liera Štein devās uz Slokas un Tukuma dzīvnieku patversmēm, lai aizvestu 1000 kilogramus suņu un kaķu barības. Barība tika iegādāta labdarības akcijas ietvaros. Akcijas laikā ikvienam bija iespēja iegādāties fotogrāfes Sveltanas Mandrikovas izveidoto kalendāru.

Slokas dzīvnieku patversmē akcijas organizatorus sagaidīja vadītājs Gints Mellers un brīvprātīgie patversmes darbinieki, kuri labprāt aizveda visus ekskursijā pa patversmes telpām un iepazīstināja ar dzīvniekiem. Patversmē uzturas vairāk nekā 70 suņi un 60 kaķi.

Daži suņi dzīvo ārā, skraida pa patversmes teritoriju, visdraudzīgākā bija mazā Čiepa, bezšķirnes suns. Ieraugot cilvēkus, suņi priecājās, rēja, lēca, laizīja rokas, atļāva sevi glāstīt, tādā veidā it kā parādot to, cik ļoti viņi grib atrast sev jaunas mājas, kur varēs pilnībā parādīt savu draudzību un mīlestību pret saimnieku.

Aizejot un redzot suņu skumjās acis, akcijas organizatori nevarēja apvaldīt asaras un emocijas.

Lai gan patversme ir pārpildīta, Gints ar savu optimismu un milzīgo darba mīlestību tiek galā arī visgrūtākajās situācijās. Viņš suņu un kaķu patversmes izveidei ir ziedojis savu māju ar visu tai piederošo teritoriju.

Tukumā Aleksu un Lieru sagaidīja Kristīne Grundule, kura visu dzīvnieku patversmi uztur kopā ar mammu un tēti. Patversmē pastāvīgi atrodas apmēram 65 suņi un 60 kaķi, kas, protams, mainās, jo vieni tiek pie jaunām mājām, bet citi nāk klāt, taču kopējais dzīvnieku skaits patversmē paliek gandrīz nemainīgs.

«Tas vairs nav darbs, tas ir dzīvesveids,» saka Kristīne, kura katru rītu, braucot uz patversmi, domā vai atkal nebūs atstāts maiss ar kaķēniem vai pie vārtiem piesiets suns.

Mamma dienas laikā strādā par bērnu ārsti, bet visi brīvo laiku pavada patversmē.

Protams, arī labie cilvēki palīdz, staigā ar suņiem, bet visu svarīgāko darbu izdara paši.

Akcijas organizatorus ļoti iepriecināja abu patversmju stāvoklis: kaut arī patversmes eksistē, tikai pateicoties ziedojumiem, dzīvnieki atrodas labos apstākļos. Kamēr viņi dzīvo tur un gaida jaunus saimniekus, patversmes darbinieki rūpējas par viņiem ar īstu, patiesu mīlestību.

Ikvienam ir iespēja atbraukt uz patversmi, atrast sirdsdraugu, ar kuru kopā doties mājās, vai arī vienkārši doties pastaigā ar suņiem, palīdzēt viņiem socializēties un kļūt par īstu draugu un pilnvērtīgu ģimenes locekli.

Patversmes apmeklējums visiem lika aizdomāties par nežēlību un cietsirdību, kuru cilvēki izrāda pret saviem mājdzīvniekiem, izmetot tos ārā no mājām. Cik dziļas skumjas un izmisums valda šo pamesto dzīvnieku acīs. Cik ļoti viņi grib mīlēt un būt mīlēti! Mīlestībai nav piemērotu apstākļu, ja tu mīli, tad mīli. Nepametiet savus mīluļus!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu