Gribi iemācīties fotografēt? Izlasi šo! (10)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

«Jāņa Rozes apgāds» laidis klajā grāmatu, kas patiks fotografēšanas entuziastiem un fotomākslas mīļotajiem – Henrija Kerola (Henry Carroll) darbu «Gribi iemācīties fotogrāfēt? Izlasi šo!» («Read This If You Want to Take Great Photographs»). Grāmata būs labs palīgs ikvienam fotogrāfam/amatierim, kurš vēlas apgūt fotografēšanas un kompozīcijas pamatus un iepazīt izcilus fotomākslas šedevrus, informē izdevniecībā.

Nekādu biedējošu shēmu un diagrammu. Nekādu sarežģītu terminu. Henrija Kerola grāmata iepazīstina ar kompozīcijas pamatiem, ekspozīcijas, gaismas, kadrējuma izmantošanas principiem un māca pašu galveno – spēju ieraudzīt lielisku attēlu, piemēriem izraugoties pasaulslavenu fotogrāfu darbus.

www.jr.lv

Šie praktiskie ieteikumi noderēs dažādu modeļu digitālo un kombinēto fotokameru lietotājiem. Brīnišķīgās ilustrācijas lieliski paskaidro fotogrāfu izmantotās metodes, iedvesmo un mudina nekavējoties doties īstā kadra medībās.

Gribi iemācīties fotogrāfēt? Izlasi šo!
Gribi iemācīties fotogrāfēt? Izlasi šo! Foto: publicitātes

Grāmata ir eleganti noformēta, lietošanai parocīga un lieti noderēs tiem, kas vēlas uzlabot savu fotografēšanas prasmi un iepazīt fotomākslas pamatus. Tajā vienkāršā valodā izklāstīti dažādi profesionālu fotogrāfu knifi. Izziņas procesā lasītājs iepazīsies ar 50 izcilu fotogrāfu, tostarp Anrī Kartjē-Brensona, Mārtina Pāra, Sebaštiana Salgadu, Nadava Kandera, Daido Morijama, Eleinas Konstantainas, Ensela Adamsa, Gija Burdēna, Dorotejas Lanžas, Bila Branta, darbiem.

No angļu valodas tulkojusi Vita Holma.

henrycarroll.co.uk

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu