Lietuvu un Igauniju Eirovīzijas dziesmu konkursā pārstāvēs dueti

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Igaunija un Lietuva dalībai Eirovīzijas dziesmu konkursam Vīnē šogad izraudzījušās duetus. Igaunijas pārstāvis Eirovīzijai tika izraudzīts sestdien, kad nacionālās atlases tiešraidē uzvarēja Elīnas Bornas un Stiga Restas duets ar dziesmu «Goodbye to Yesterday» («Ardievu vakardienai»). Arī Lietuva šogad izvēlējusies uz Eirovīzijas lielo finālu sūtīt duetu - Vaidu Baumilu un Moniku Linkīti. Viņi izpildīs dziesmu «This Time» («Šoreiz»).

Gan ekspertu žūrija, gan televīzijas skatītāji finālā sestdien atzina duetu par uzvarētājiem. Nedēļu iepriekš «This Time» skatītāji un žūrija izvēlējās par labāko dziesmu, kuru finālā izpildīja gan Linkītes un Baumila duets, gan Vilija Pilibaitīte-Mia.

Jau vēstīts, ka Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, kurš pavasarī norisināsies Austrijā, pārstāvēs Aminata Savadogo ar dziesmu «Love Injected» («Mīlestība iedvesta»).

Eirovīzijas pusfināli Vīnē notiks 19. un 21. maijā, bet lielais fināls - 23. maijā.

Pagājušā gada Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā uzvarēja Končita Vursta no Austrijas ar dziesmu «Rise Like A Phoenix», bet visu trīs Baltijas valstu pārstāvji finālā neiekļuva.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu