«Saxophonia» noslēguma Latvijas Radio koris un beļģu saksofonu kvartets

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Festivāla «Saxophonia» noslēguma koncertā kopā ar Latvijas Radio kori uzstāsies saksofonu kvartets no Beļģijas «BL!NDMAN», pavēstīja festivāla rīkotāju «Latvijas Koncertu» sabiedrisko attiecību vadītāja Rinta Brižēviča. Koncertu 22. februārī koncertzālē «Rīga» diriģēs Sigvards Kļava.

Programmā iekļauti Maijas Einfeldes un Jāņa Lūsēna darbu pirmatskaņojumi, kā arī Johana Sebastiāna Baha, Orlando di Laso, Tomasa Vīlksa, Arvo Perta, Antonio Kaldaras un Klaudio Monteverdi mūzika.

Einfeldes jaundarbs ir kora dziesma «Jūras sagša» ar Raiņa dzeju, kas rakstīta Latvijas Radio korim, Arta Sīmaņa saksofonam un Lienes Kļavas altam. Savukārt Lūsēna apdarēm par pamatu ņemtas 13. gadsimta laudas, kas skanēs kora, saksofona un alta vijoles sabalsojumā.

Beļģijas saksofona kvartets «BL!INDMAN» pastiprināti pievēršas skaņas izpētei, tās robežas meklējot ārpus tradicionāla saksofona skanējuma.

Biļetes uz koncertu pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu