Dreika pārsteiguma albums iekaro ASV topu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kanādiešu reperis Dreiks (Drake) piektdien pārsteidza fanus, negaidīti izlaižot jaunu albumu tehnoloģiju giganta «Apple» digitālajā mūzikas veikalā «iTunes». Nav brīnums, ka ieraksts (tas tiek pozicionēts kā miksteips) ar nosaukumu «If You're Reading This It's Too Late» (Young Money/Cash Money/Republic Records) pārliecinoši ierindojies pieprasītāko albumu «Billboard 200» saraksta 1. vietā, ziņo «billboard.com».

«Grammy» balvas laureāts piektdien tviterī publicēja saiti uz albumu ar 17 dziesmām. Jaunajā ierakstā piedalās tādi mūziķi kā Lil Veins (Lil Wayne), «PARTYNEXTDOOR» un Treviss Skots. Dreika iepriekšējais albums «Nothing Was the Same» iznāca 2013. gada oktobrī un arī sasniedza pirmo vietu «Billboard 200» albumu topā. Līdzīgu stratēģiju izmantoja popdīva Bejonsē, 2013. gada decembrī bez iepriekšēja brīdinājuma izlaižot albumu «Beyonce».

Dreiks publicējis arī autobiogrāfisku īsfilmu «Jungle» (skat. video).

Nedēļas griezumā albums digitālā formātā pārdots 495 000 vienību, liecina mūzikas un video pārdošanas apjomu izsekošanas sistēmas «Nielsen SoundScan» dati.

2. vietā šonedēļ filmas «Fifty Shades of Grey» skaņu celiņš - 258 000 vienību (no tām 210 000 fiziskas kopijas). Izlasē dzirdami tādi mākslinieki kā Elija Goldinga (Ellie Goulding), «The Weeknd», Enija Lenoksa (Annie Lennox), Bejonsē (Beyonce) u.c.

Pateicoties «Grammy» panākumiem, Sema Smita (Sam Smith) albums «In the Lonely Hour» pakāpies no 4. uz 3. vietu (164 000). Arī nesenajam Rīgas viesim Edam Šīranam (Ed Sheeran) augstā 4. vieta ar «x».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu