Notiks Ērikam Ķiģelim veltīts jubilejas koncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No personīgā arhīva

Godinot Ēriku Ķiģeli viņa 60. jubilejas gadā, 9. maijā plkst.19 mūzikas namā «Daile» notiks koncerts ar mūziķa draugu un laikabiedru piedalīšanos, informē koncerta organizatori.

«Šogad mūziķim un komponistam, «Līvu» zelta laika idejiskajam līderim Ērikam Ķiģelim paliktu 60 gadi, taču liktenis lēma, ka nu jau 30 gadus viņa nav starp mums. Tomēr melodijas, kuras savā neilgajā mūžā radīja Ēriks Ķiģelis, nebeidz skanēt. «Zīlīte», «Svētelis», «Laika dziesmiņa», «Saldus saule» un citas Ērika Ķiģeļa dziesmas ir pārdzīvojušas dažādus laikus un izskanējušas daudz dažādās versijās. Šīs dziesmas ir ierakstītas zelta burtiem Latvijas mūzikas vēsturē, nav šaubu, ka tās skanēs arī vēl pēc 30 gadiem,» sacīja mūziķa dēls Fēlikss Ķiģelis.

Koncertā piedalīsies Igo, Vilnis Krieviņš, Guntars Mucenieks, Modris Šterns, bet ģitāru spēlēs Fēlikss Ķiģelis. Koncertā ar veltījumu uzstāsies arī Ērika Ķiģeļa draugi - ģitāristi Harijs Zariņš un Armands Alksnis, grupu «Dālderi» un «Dakota» līderis Edvīns Zariņš, «Credo» līderis Guntis Veits, «Līvu» elpas turpinātājs, grupas «Dūmi» solists Jānis Buķelis un citi.

Kā norādīja Fēlikss Ķiģelis, koncerts būs unikāls savā skanējumā, jo Ērika Ķiģeļa «Līvi» nav kopā muzicējuši vairāk nekā 30 gadus.

Biļetes uz koncertu var iegādāties «www.bilesuparadize.lv» un visās «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās. Biļešu skaits ir ierobežots.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu