NME Dievišķā ģēnija balvu saņems «Suede»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Britu alternatīvā roka grupa «Suede» saņems mūzikas žurnāla NME «Dievišķā ģēnija» balvu, kas tiks pasniegta svinīgā apbalvošanas ceremonijā Londonas «O2» arēnā 18. februārī.

«Brīnišķīgi, ka tiekam novērtēti,» sacīja dziedātājs Brets Andersons. «Mūsu karjera bijusi kā brauciens amerikāņu kalniņos - ar augstām virsotnēm un zemiem kritieniem. Jauki, ka tiekam tā godināti pēc 25 gadu pastāvēšanas.»

«90. gados «Suede» pilnībā izmainīja alternatīvās mūzikas virzību, ieaužot savu ietekmi britu mūzikai raksturīgajā skanējumā. Viņi atrada romantiku dubļos un skaistumu pašiznīcinošā hedonismā. Viņi bija izstumto bariņš, kam visi gribēja pievienoties,» sacīja NME redaktors Maiks Viljamss.

Iepriekšējo «Dievišķā ģēnija» balvas laureātu vidū ir britu pankroka grupa «The Clash», dziedātājs Pols Vellers, grupas «The Cure» un «Manic Street Preachers», kā arī mūziķi Deivs Grols un Noels Galahers. Pērn to ieguva amerikāņu rokgrupa «Blondie».

Tikmēr NME mūzikas balvu nominācijās dominē rokgrupa «Kasabian», kas pretendē uz astoņiem apbalvojumiem.

Ceremonijā uzstāsies «Suede», dziedātāja «Charli XCX» un rokmūziķi «Royal Blood».

Atgādinām, ka Brets Andresons Latvijā uzstājies divas reizes. 2007. gadā kā solo mākslinieks «Positivus AB» festivālā, savukārt 2002. gadā Jūrmalas pludmalē kopā ar «Suede».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu