Grupas «ElektroFolk» dalībnieki savā starpā jūtas kā «čomi»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

Pirmajā konkursa «Supernova» tiešraidē skatītāju simpātijas un pirmo vietu kopvērtējumā izpelnījās grupa «ElektroFolk». Grupa pārsteidza ikvienu ar pozitīvismu, enerģiju, muzikalitāti un skanīgumu. Piecu puišu sastāvā galveno solistes lomu ieņem dziedātāja Iveta Baumane, kuru esam redzējuši televīzijas šovā «Dziedošās ģimenes» Baumaņu ģimenes sastāvā.

Kā izveidojās grupa «ElektroFolk»?

Par sākotnējo rašanos būtu jājautā Aināram Majoram, taču varu teikt, ka par jaunā sastāva izveidi ir jāpateicas tam pašam Aināram Majoram, kurš mūs katru atrada, uzrunāja un iesaistīja šajā grupā. Tieši mani Ainārs uzrunāja šovasar, un esmu ļoti pateicīga liktenim par to, ka esam visi satikušies!

Tu esi vienīgā sieviete kolektīvā, tas nerada grūtības?

Nav nekādu problēmu! Esmu savs čoms!

Tu darbojies arī citos muzikālos projektos?

Es vēl dziedu kopā ar savu ģimeni un šad tad arī kā soliste, bet «Elektrofolk» šobrīd ir ieņēmis ļoti svarīgu pozīciju manā profesionālajā dzīvē.

Jūs spēlējat tautas mūziku, tāds mūzikas stils patīk izmeklētai cilvēku daļai, vai tas ir veids, kā ar mūziku pelnīt naudu?

Mēs nespēlējam tradicionālu folkmūziku, bet gan postfolku, un tajā var saklausīt ne tikai latviešu tautas mūzikas elementus, bet arī citu tautu. Kvalitatīvu mūziku cilvēki novērtē vienmēr, tāpēc žanram nav nozīmes, tas ir gaumes jautājums. Mēs uzstājamies, jo visi mīlam mūziku, un mērķis ir darīt to, ko mīlam!

Foto: Nauris Garkaklis

Tautai tuva mūzika, tautasdziesma, vai arī ikdienā esi dabas, senatnes, savas zemes patriote?

Esmu Latvijas patriote, bet tīrās folkloras patriote laikam ne, man patīk, kā senatnīgais sintezējas ar mūsdienīgo.

Grupa ir tikai projekts, patiesi nopietna grupa, kura nav atjaunota tikai konkursam «Supernova»?

Grupa nav tikai projekts, tā ir stabila grupa ar lieliem kopīgiem nākotnes plāniem.

Kā radās doma par dalību konkursā «Supernova»?

Es kā soliste sākotnēji gribēju piedalīties, jo domāju, ka grupa šo pasākumu neatbalstīs, bet biju patīkami pārsteigta, jo, kad izteicu priekšlikumu grupas «Elektrofolk» puišiem piedalīties šajā konkursā, visi šo ideju atbalstīja.

Vai Eirovīzija ir mērķis tavā muzikālajā karjerā?

Tas ir tikai viens no daudzajiem mērķiem! Mēģinām gandrīz katru dienu vairākas stundas. Šobrīd mēģinām sporta klubā «Sportima». Telpā, kur mēģinām, ir lodziņi no baseina, kurā cilvēki nirst lejā un vēro mūsu mēģinājuma procesu!

Mēģinājumi atmaksājas, jūs ieguvāt pirmo vietu no skatītājiem!

Neapšaubāmi! Darbs vienmēr atmaksājas - agri vai vēlu, panākumi ir! Ne visi sākumā paļāvās uz šādu uzvaras iespēju, bet darbs atmaksājās!

Foto: Nauris Garkaklis

Tavuprāt, kas līdz šim pēdējos gados ir pietrūcis Latvijai, lai izkļūtu no lielās Eirovīzijas pusfināla un iekļūtu finālā?

Eirovīzija ir pasākums, kura iznākumu ir grūti prognozēt, nekad nevar zināt, kas kurā gadā nostrādās, bet mūsu uzdevums ir visu darīt tik labi, cik vien iespējams!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu