«Dakota» dosies jubilejas koncertturnejā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ronalds Šulcs

Svinot grupas «Dakota» pilngadību un grupas solista Edvīna Zariņa 60 gadu jubileju, pavasarī mūziķi dosies Latvijas koncerttūrē «Mana spēle», informē koncerttūres producente Ieva Šteinberga. Dziedātājs, ģitārists un dziesmu autors Zariņš, kas atpazīstamību ieguvis ar Bauskas grupu «Dālderi», uz skatuves atrodas vairāk nekā 40 gadus, un jau 18 gadus viņš ir grupas «Dakota» līderis.

Grupas «Dakota» un Zariņa jubilejas koncertam dots simbolisks nosaukums «Mana spēle». «Spēlē var laimēt un var pazaudēt. Man šai spēlē ir laimējies! Laimējies ieraudzīt gan «Bagātību salu», gan «Manu mīļo», staigāt pa «Muzikantu ielu» un «Piena Ceļu», kā arī aizkurt «Kurtizāņu ugunskuru», jo dziesmu teksti un mūzika ir manas dzīves lielākais laimests,» saka Zariņš, kam jubilejas koncerts būs spēle arī vārda tiešajā nozīmē, jo 60 gadu jubilejā viņu ieradīsies sveikt daudzi muzikālie viesi, ar kuriem Zariņš sadarbojies.

To, kuri viesi viņam pievienosies, pats dziesmu autors uzzinās tikai koncerta norises vietā, izlozējot tos kādā īpašā veidā kopā ar skatītājiem. Uz kārtīm spēlē būs likts leģendārais dziedātājs Viktors Lapčenoks, bundzinieks un politiķis Ivars Godmanis, dziedātāji Andris Ērglis un Atis Ieviņš, kā arī «Dakotas» solista uzvārda brālis - ģitāras virtuozs Harijs Zariņš no grupas «Colt», dziedātājs Mārtiņš Jātnieks no grupas «Jātnieki» un bijušais grupas «Dakota» bundzinieks Gundars Lintiņš. Par godu jubilejas tūrei pēc vairāk nekā 20 gadiem viesu vidū ierindosies grupas «Dālderi» laika skatuves kolēģi - grupa VIA «Varavīksne», kas daudziem atmiņā palikusi ar dziesmu «Mums ar brāli kolosāli».

Kā stāsta Šteinberga, līdz šim «Dakota» izdevusi trīs albumus, bet par godu dzimšanas dienai līdz ar pirmo tūres koncertu pie klausītājiem nonāks arī jaunais grupas jubilejas albums.

Jubilejas koncerta pirmajā daļā skanēs dziesmas no «Dakotas» jaunā svētku albuma, kā arī grupas «Dālderi» skaņdarbi «Dzeltenie aizkari», «Džokonda», «Neskaties mēnesī» un dziesmas no mūzikla «Nāc pie puikām», taču otrajā daļā izskanēs «Dakotas» zelta repertuārs: «Kurtizāņu ugunskurs», «Vakariņas 5-atā», «Aizej tad, kad snigs», «Muzikants», «Naktstauriņu karnevāls», «Viss vēl būs», «Padsmitnieku laiks» u.c.

21. martā «Dakota» uzstāsies Bauskas Kultūras centrā, 27. martā Ventspils teātra namā «Jūras vārti», 2. aprīlī Rīgā, koncertzālē «Rīga», 9. aprīlī Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē, 11. aprīlī Tukuma pilsētas Kultūras namā, 16. aprīlī Jelgavas Kultūras namā, bet 18. aprīlī grupa sniegs koncertu Latgales vēstniecībā «Gors».

Biļetes iespējams iegādāties koncertu norises vietās, «Biļešu paradīzes» kasēs visā Latvijā un interneta vietnē «www.bilesuparadize.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu