Grāmatu draugu ķēdē plānots pārvietot 12 līdz 15 tūkstošus grāmatu (51)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Akcijā «Gaismas ceļš – Grāmatu draugu ķēde» plānots pārvietot 12 līdz 15 tūkstošus grāmatu, sacīja Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Komunikācijas un mārketinga nodaļas vadītāja Signe Valtiņa.

«Tās pamatā būs akcijā «Tautas grāmatu plaukts» saņemtās grāmatas, kā arī uzticēsim cilvēkiem vēsturiski nozīmīgas grāmatas vācu, angļu un franču valodā,» viņa pastāstīja.

Akcija «Gaismas ceļš – Grāmatu draugu ķēde», kas notiks 18.janvārī, būs viens no centrālajiem Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas atklāšanas pasākumiem. Tās laikā no vecās LNB ēkas uz jauno bibliotēkas mājvietu – Gaismas pili – roku rokā tiks nodotas grāmatas.

Nodibinājuma «Rīga 2014» sabiedrisko attiecību programmas vadītājs Mārtiņš Drēģeris informēja, ka pirmās grāmatas ceļu uz jauno mājvietu sāks plkst.12.

Grāmatu draugu ķēde vīsies cauri Vērmanes dārzam, tad pa Merķeļa ielu, Brīvības bulvāri, gar Brīvības pieminekli, pēc tam cauri Vecrīgai, pāri Akmens tiltam, grāmatas nogādājot uz Gaismas pili, kur to sagaidīs bibliotekāri un bibliotēkas vadītājs Andris Vilks.

No vecās bibliotēkas grāmatu pirmais pados vecākais bibliotekārs, savukārt Gaismas pils Tautas grāmatu plauktā to ieliks jaunākais. Akcijā abu bibliotēku ēkās darbosies vairāk nekā 500 bibliotekāru no visas Latvijas.

Līdz ar pirmās grāmatas ienākšanu jaunajā bibliotēkā Gaismas pils ēka tiks atvērta un ikviens varēs aplūkot pieejamās telpas.

Sagaidot grāmatas pie Gaismas pils, ikviens pie bibliotēkas novietotajā ekrānā varēs vērot grāmatu pārceļošanu, ieklausīties īpaši šim notikumam izvēlētu citātu lasījumos, kā arī klausīties Tautas grāmatu plauktā ievietotajās grāmatās ierakstītos novēlējumus.

Eiropas kultūras galvaspilsētas gada atklāšana norisināsies no 17. līdz 19.janvārim ar pasākumiem Rīgā un oficiālajā partnerpilsētā Sigulda.

Komentāri (51)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu