Deimon: «Krimināltiesību normām jādarbojas pēc atmaksas principa» (42)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas populāru mūziķu pieprasīta tērpu dizainere Kristīne Deimon seko līdzi notikumiem Latvijā un ir šokēta par Jēkabpils notikumu, ka policists piekāvis cilvēku līdz nāvei. Dizainere uzskata, ka pasauli labāku spēs darīt tas, ja atsāks darboties XII tabulu likumi - pirmā Romas tiesību kodifikācija, kur krimināltiesību normām bija raksturīgs atmaksas princips.

Foto: No personiskā arhīva

Tērpu dizainere Kristīne Deimon, ja tiktu pie varas, ikvienu vērtētu pēc pavisam vienkāršas skalas: kas atņem kādam dzīvību, ir pelnījis, lai viņam to atņemtu, katrs izvarotājs ir pelnījis palikt bez savas «mantības», katrs, kas tēlo «bravūrīgo» kā nesen minētajā notikumā Jēkabpilī, kur policists līdz nāvei piekāvis cilvēku, ir pelnījis tieši to pašu, ko viņš nodarījis otram!

Foto: No personiskā arhīva

«Man vara nav vajadzīga, es vēlos, lai par katru noziedzīgu nodarījumu subjekti saņemtu adekvātu sodu. Man joprojām patīk XII tabulu likumi - pirmā Romas tiesību kodifikācija, kur tieši krimināltiesību normām bija raksturīgs taliona jeb atmaksas princips – dots pret dotu,» stingri nosaka Deimon.

Foto: No personiskā arhīva

Kristīne ir droša, ka, ievērojot seno Romas metodi, pasaule kļūtu labāka. Jaunā māmiņa priecājas, ka viņai situācijas, kurās jālūdz kārtības sargu palīdzība, ir gājušas secen.

Foto: No personiskā arhīva

«Saprotu, ka tas, ko teikšu, daudzus likuma sargus aizskars, bet es viņiem neuzticos un neuzticēšos, jo droši varu teikt, ka vismaz 90 procenti likuma sargu Latvijā ir korumpēti, un ne tikai Latvijā... Bet, kā jau izteicās Vinstons Čērčils, - korupcija bija, ir un būs! Kā jau minēju, ja šis «likuma sargs» ir uzdrošinājies pacelt roku pret cilvēku, viņu nogalinot, viņš ir pelnījis tieši tādu pašu rīcību pret sevi pašu. Neviens nav tiesīgs pacelt roku pret otru, atņemt dzīvību vai traumēt uz mūžu,» stingri nosaka Deimon.

Foto: No personiskā arhīva

Dizainere lūdz ikvienu neveltīt šim likuma sargam ļaunus vārdus, jo viņš nav tā vērts, lai viņu nosauktu pat par cūku, turklāt agri vai vēlu viss nāk atpakaļ.

Komentāri (42)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu