TV prieki un vilšanās 2013 (33)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Šis gads televīzijas raidījumu un šovu ziņā ir bijis raibs - varējām vērot daudz jaunu šovu, atkalredzēties ar bijušajām pārraidēm, kā arī gaidīt kārtējo seriāla sēriju. Piedāvājam TVNET gada pārskatu par priekiem un vilšanos visā, kas mums šķita būtisks 2013. gada televīzijas piedāvājumā.

 
"Melu laboratorija"
"Melu laboratorija" Foto: publicitātes

Daudz jaunu TV produktu, kas interesanti iepazīstina ar vēsturi!

Šis gads ir pilns ar daudziem jauniem, analītiskiem un dokumentālā žanra raidījumiem. Īpašas uzslavas LTV, kas šogad sasparojies radīt visvairāk šādu.

Melu laboratorija

«Melu laboratorija» pēta dažādus Latvijas vēstures procesus un parādības oficiozās vēstures atspoguļojumā un centīsies atklāt sabiedrības maldināšanas principus un mehānismus. Jaunā raidījuma «Melu laboratorija» uzmanības centrā ir pats vēstures jēdziens - centieni izprast, vai tā ir zinātne vai tomēr politika. Latvijā katra valdošā vara to traktējusi dažādi, taču patiesība vienmēr bijusi viena – bez lielvaru uzstādījumiem un to radītās mākslīgās realitātes. Raidījuma mērķis ir censties skatītājiem likt aizdomāties par sabiedrības apziņā esošajiem mītiem. «Melu laboratorija» nepretendēs uz vēsturiskās patiesības atklāšanu, drīzāk piedāvās savas interpretācijas un pretrunu izgaismošanu viegli uztveramā formā, neiztiekot bez ironijas. Raidījumu vadīs Kārlis Būmeisters. Idejas autori - režisore Dace Slavinska un žurnālists Harijs Beķeris.

Vai Rīga jau gatava?

Katrā raidījumā izzinošās ekspedīcijās, intervijās un personīgos vērojumos veidotāji pētīs, kā Rīga gatavojas 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas kronim. Pirmajā sērijā Eva Ikstena-Strapcāne būs lieciniece tam, kā top dokumentālā filma par Rīgas apkaimēm - «Force Majeure. Riga». Raidījums iepazīstinās ar trīs no septiņiem Eiropā atzītiem režisoriem, kuri, sadarbojoties ar sociālantropologiem, veido īsfilmas par Latvijas galvaspilsētu. Raidījuma veidotāji dosies viņiem līdzi uz Daugavgrīvu, kādu Vecrīgas namu un Lucavsalas dārziņiem, atklājot Rīgu, iespējams, neredzētā gaismā.

Foto: publicitātes

Dzimtas detektīvs

«Dzimtas detektīvs» piecos raidījums pētīs, cik senos gadsimtos meklējamas latviešu dzimtu saknes. Meklēs atbildi uz jautājumu, vai latvietis maz ir latvietis. Kā šī doma palīdz apjaust mūsu senču ceļus? Vai pakalpojumi, par kuriem kuršu ķoniņiem Livonijas Ordenis piešķīra lēņu zemes, neliek šodien mulst viņu pēcnācējiem? Pirmajā raidījumā - jautājumi un atbildes par Tontegodes, Sējānu, Ērenpreisu, Grēviņu un Jurjānu dzimtu vēstures līkločiem. Jaunais raidījums LTV1 ēterā no 22. decembra svētdienās pulksten 17.00.

Foto: publicitātes
 
Foto: publicitātes

Ekspedīcijas rullē!

Saules izaicinātie. Livin’ aloha

«Saules izaicinātie. Livin' Aloha» ir jauns, aizraujošs, dokumentāls stāsts par pieciem latviešu studentiem, kuri brīvlaikā dodas uz Havaju salām, lai tur pavadītu savas dzīves neaizmirstamāko vasaru. Jaunieši Havaju salās nonākuši, pateicoties dalībai studentu programmā «Work & Travel», kā ietvaros studentiem tiek piešķirta vīza, kas sniedz iespēju visu vasaras brīvlaiku pavadīt, strādājot un ceļojot pa ASV. Katram no jauniešiem ir savs stāsts, kā viņi nonākuši ASV: viens paralēli studijām strādājis par sētnieku, bet cita studenta vecākiem nācies pārdot govi. Lai izdzīvotu vienā no dārgākajām pilsētām ASV, jauniešiem būs jāatrod gan darbs, gan dzīvesvieta. Bet vai studenti spēs pārvarēt kautrību un valodas barjeru, lai iekārtotos uz vasaru ekskluzīvajā Vaikiki apkārtnē?

Foto: publicitātes

"Saules izaicinātie. Livin Aloha" LTV1 pašreklāma from Piedzīvojumu Filmu Studija on Vimeo.

Te!

«TE!» ir Latvijas jaunatklāšanas raidījums, kas jau trešo sezonu apzina un atspoguļo vietējās vērtības un masveidā popularizē vietējo tūristu ceļošanu visās gada sezonās. Raidījumu vada Pauls Timrots, Marta Selecka, Gustavs Terzens, Māris Olte, Dace Grimze un Māra Kampernova.

1000 jūdzes pa ledāja pēdām

Sešu gadu laikā Ekspedīcijas dalībnieki ir pabijuši 12 īpašās vietās visā pasaulē, mācījušies, centušies izzināt un saprast ikvienu no tām. Viņiem ir izdevies stāstīt par valstīm, kur Rietumu pasaules cilvēki netiek gaidīti ar prieku! Šobrīd viņi ir pietiekami pieredzējuši un zinoši, lai dotos īpašā piedzīvojumā uz skaistāko pasaules vietu - uz zemi, kas tikai retajam ir atklājusi savu būtību…

Foto: publicitātes
 
Foto: publicitātes

«Kulta ēdiena» nedienas: turam īkšķus!

Pēc pirmās sezonas veiksmīgajiem reitingiem tapa skaidrs, ka pavārs Mārtiņš Sirmais turpinās pasaules kulta garšu ceļojumus. Sešu krāšņi sulīgu gastronomisko piedzīvojumu viducī šosezon bija arī Latvija! Sirmais un «Kulta ēdieni» atgriezās ar sešiem jauniem un krāsās žilbinošiem stāstiem par šašliku Gruzijā, lasi Norvēģijā, zemesriekstiem Gambijā, par grieķu salātiem Grieķijā un kebabu Turcijā, bet pašā garšu virpuļa viducī būs arī stāsts par Latviju un mūsu rupjmaizi!

Īpaši tāpēc, ka šis raidījums jau bija tapis par vienu no gaidītākajiem televīzijā, skumīga nāca vēsts par filmēšanas grupas nedienām - grupai nozagts viss triju mēnešu laikā safilmētais materiāls.

Raidījuma producente Ilze Lasmane-Brože stāsta, ka tas noticis dienas laikā netālu no Briseles simbola «Atomiuma». «Bijām nesen atlidojuši no Dienvidamerikas, kur filmējām raidījuma materiālu Argentīnā un Čīlē raidījuma trešajai sezonai. Izkāpām no automašīnas uz aptuveni pusstundu, lai izlocītu kājas, bet, atnākot atpakaļ, pamanījām, ka automašīnai izsists durvju logs un visa mašīna ir iztukšota.»

Viņa neprecizēja zaudējumu apmēru, bet teica, ka tie ir lieli. «Patlaban tiek veikta zaudējumu aprēķināšana nolaupītajai tehnikai. Taču šķiet, ka lielākais zaudējums ir safilmētais materiāls, kas palika nolaupītajos ārējos cietajos diskos.»

Tas nozīmē, ka raidījuma «Sirmais. Kulta ēdieni» filmēšana ir pārtraukta, atzīmē raidījuma producente Ilze Lasmane-Brože. «Vienīgo mierinājumu sniedz fakts, ka visi esam dzīvi nokļuvuši mājās pie saviem mīļajiem.»

Ļoti ceram, ka materiāls tiks atgūts un mēs varēsim baudīt garšīgo ekspedīciju arī nākamajā sezonā!

 
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Dziedošās ģimenes nebeidz turpināties...

Raidījums «Dziedošās ģimenes» turpinās - un nu jau piekto gadu svētdienas vakaros var skatīties ģimeņu sagatavotos priekšnesumus. Šogad šovā piedalās gan jaunas, neredzētas ģimenes, gan arī iepriekšējo gadu līderi. Atsaucība ir, tikai raidlaiks paliek tas pats sarežģītais - rezultātus uzzinām vien pusnaktī...

Šogad uzvaras laurus plūca brāļi Riči, kas šovā iegūto naudu 5000 eiro novēlēs savas skatuviskās darbības attīstībai. Interesanti, ka pāris raidījumu pirms fināla čigānzēni tika izbalsoti, tomēr jau nākamajā šovā ieguva tiesības atgriezties. Kā saka, izdzina pa durvīm - iekāpām pa logu! Vai, kas neriskē, nedzer šampanieti :)

Līdz ar to Riči tika paziņoti par piecgades skanīgāko ģimeni.

Kas notiks tālāk? Sāksim no sākuma vai šoreiz meklēsim dejošāko ģimeni?

 
Foto: publicitātes

100 g kultūras neiemaina pret šovu!

Šā gada maijā Latvijas Televīzijas (LTV) valde bija nolēmusi, ka no 27.maija raidījuma «100 grami kultūras» raidlaiks tiks pārcelts no tābrīža 19:30 uz 23:15 un tā vietā tiks demonstrēts šovs. Latvijas Televīzijas (LTV) valde bija saņēmusi kultūras organizāciju vēstules, kurās aicināts saglabāt raidījumu «100 grami kultūras» skatītākajā ētera joslā jeb «prime-time». Ņemot vērā šos skatītāju lūgumus, LTV valde pieņēma lēmumu saglabāt raidījumu «100 g kultūras» skatītākajā ētera joslā un nodrošināt tam raidlaiku.

Raidījuma «100 g kultūras» komanda papildinājās arī ar Latvijas Radio 3 - Klasika žurnālistu un Latvijas Televīzijas (LTV) Kultūras ziņu vadītāju Edgaru Raginski, lai katru otro otrdienu ar kolēģi Kristīni Želvi vadītu raidījumu «100 g kultūras. Diskusija». Līdzšinējais vadītājs režisors Dmitrijs Petrenko turpmāk ar Kristīni Želvi diskusiju vadīs divreiz mēnesī.

 
Foto: publicitātes

Reibonis pavāršovos...

«Mūsdienu Latvijas garša», «Esi gardēdis», «Garšīgi dzīvojam», «Gandrīz ideālas vakariņas», «Kulta ēdieni», «Kas var būt labāks par šo», «Garšu ekspresis»... Jāsecina, ka esam lieli gardēži un kārumnieki, bet vai tomēr nav par daudz?

"Gandrīz ideālas vakariņas"
"Gandrīz ideālas vakariņas" Foto: publicitātes

Jā, nenoliedzami, katram raidījumam ir savs formāts un scenārijs, tomēr mazliet pārsātināti šķiet šie daudzie pavārmākslas raidījumi.

Iespējams, laiks sabalansēt šo garšu kopējā šova katlā.

 
Foto: publicitātes

Kāds būs šā Jaunā gada nakts šovs? Ceram uz Niedru!

Pirms gada sabiedriskās televīzijas Jaungada nakts šovs «Blaumaņa gadumijas mistērija» saņēma kritiku no skatītājiem, kas atzina to par lielu balagānu. Arī televīzija to atzina par nepilnīgu, lai gan vienlaicīgi komentēja, ka gaumes ir dažādas...

Šogad LTV Vecgada programmas režisors inscenētājs būs Arvīds Babris, muzikālais producents Juris Vaivods, bet konsultante Daiga Mazvērsīte, savukārt scenārija autors būs Ēriks Niedra, bet scenogrāfe Maija Jansone.

Ceram uz komandas spēju sadarboties un kvalitatīva produkta izveidi!

 
Foto: publicitātes

Saimniekšovs turpinās līdz grūtniecībai...

Pavisam kopā visi saimnieki saņēmuši 502 vēstules. Pārsteidzoši, ka rakstītājas ir ne tikai no Latvijas, bet vēstules atceļojušas arī no Anglijas un pat Dānijas. Šovam tika izvēlēti pieci saimnieki (Mārtiņš Jātnieks, Dagnis Darģis, Jānis Liņķis, Ingus Krūmiņš), tostarp arī dāma, kas šovā piedalījās jau iepriekšējā sezonā, - Magone no Kaltenes. Katrs dalībnieks izvēlējās no iesūtītajām vēstulēm sev trīs tīkamākās kandidatūras, un sākās šovs.

Šova «Saimnieks meklē sievu» finālisti izlozēja arī dažādus ceļojumus: Ingus ar Agnesi un Mārtiņš ar Sabīni devās uz Lietuvu; Dagnis, Inese, Magone un Ventis devās kruīza ceļojumā, bet Jānis un Ingūna uz Azerbaidžānu. Visiem ceļojums bija izdevies, un šajā laikā bija iespēja iepazīt otru cilvēku tuvāk.

Foto: publicitātes

Viskaislīgākie notikumi jau no paša šova sākuma notika ar daiļā dzimuma pārstāvi Magoni Burku, kura beigās izvēlējās guļbūvju meistaru Venti. Sākumā abiem attiecības šķita saskanīgas, bet ceļojumā atklājās Venta slēptā daba - bieža aizkaitināmība, nepamatotas dusmas un nepacietība. Un tomēr Ventis šajā Vidusjūras kruīza ceļojumā visiem par pārsteigumu publiski bildina Magoni,

uz ko viņa atbild: «Pagaidām jā!» Taču tālākā ceļojuma laikā saimniece vairās vilkt pirkstā gredzenu, par ko līgavainis ir ļoti pikts un jūtas aizvainots.

Šobrīd Magone arī apstiprina, ka ir otrā bērniņa gaidībās - viņa jau audzina četrus gadus veco dēlēnu Robertu. Bērniņš ieņemts Vidusjūras kruīza laikā, kurā Magone pēc liktenīgās izvēles devās kopā ar Venti. Diemžēl abu attiecības šobrīd ir izjukušas un Magonei visdrīzāk bērnu nāksies audzināt vienai. Kā atklāj dalībniece, Ventis neticējis, ka bērns ir viņa.

Foto: publicitātes

Ko lai saka, šovs ir spēle un, vai tas saistāms ar tik privātām lietām, grūti spriest - rezultāts mēdz būt arī šāds. No otras puses, ne vienmēr dzīvē viss notiek kā plānots un domājams, ka šāds rezultāts tomēr ir katra paša rokās - tāpēc noteikti uzslavas šova veidotājiem un organizatoriem!

 
Foto: publicitātes

«Viņas melos labāk» arī nakamvasar!

Lai gan jaunais pašmāju seriāls «Viņas melo labāk» tika gaidīts ar lielu skepsi un jau pirmās sērijas tika kritizētas uz nebēdu, tam šovasar beidzoties, skatītājos bija jūtama vilšanās... Tāpēc seriāla veidotāji nolēma mēģināt solīt otro sezonu. Solīja un arī apsolīja - jau vasarā gaidām šo vieglo un dzirkstošo seriālu.

Foto: publicitātes

Seriāls ir stāsts par četrām sievietēm, kuras vēlas mīlēt, būt mīlētas, bet izvēlas nepareizus paņēmienus, meklē mīlestību tur, kur to atrast nav iespējams. Jaunās dāmas sapinas melos un melodamas mēģina sameklēt patiesas jūtas. Lai piesaistītu pēc iespējas plašāku vecuma amplitūdu, seriālā tēlo dažāda vecuma aktieri. Gaumīgi joki un attiecību sižeti, kuri ņemti no ikdienas peripetijām, dominē seriāla epizodēs, tādā veidā ļaujot ikvienam atrast kādas situācijas no savas dzīves.

Seriālā filmējas tādi populāri aktieri kā Karīna Tatarinova (atveidos Margaritu), Evija Skulte (iejutīsies Martas tēlā), Alise Polačenko (Jolantas atveidotāja) un Inita Dzelme (atveidos Kristīni). Tāpat seriālā bija redzama arī Elīna Vāne (Baiba), Sigita Jevgļevska (Astrīda), Andris Bulis, Lauris Dzelzītis, leģendārais un Latvijā sen neredzētais Arnis Līcītis, Artis Robežnieks, Kārlis Neimanis, Lauris Subatnieks, Dainis Gaidelis un Juris Hiršs.

 
Foto: publicitātes

Zentiņ, dodies atpakaļ uz darbu - Pētersona viesnīcu!

Skatītāju iemīļotā varone Zentiņa no seriāla «UgunsGrēks» vasarā bija devusies ilgi gaidītā un pelnītā atvaļinājumā un bija gatava īstiem vasaras piedzīvojumiem! Nebūšanas un pārpratumi ar kaimiņiem, sirdsēsti un ēst gatavošana, komiskas un amizantas situācijas tika solītas jaunajā seriālā «Zentas brīvdienas».

Vai tas izdevās, grūti teikt, bet Zentiņu jeb Regīnu Devīti mēs labāk vēlamies redzēt darbā, Pētersona viesnīcā seriālā «Ugunsgrēks»!

 
Foto: publicitātes

«Ugunsgrēks»: latviešu kulta seriāls!

Tas, ka seriāls «Ugunsgrēks» ir latviešu kulta seriāls, ir skaidrs kā diena – ne velti pabeigta desmitā seriāla sezona. Ticu, ka arī nākamās tiek ar nepacietību gaidītas.

Seriāla veidotāji šajā sezonā trāpījuši desmitniekā ar izmaiņām gan aktieru sastāvā, kur pieaicināti tikpat tautā iemīļoti aktieri, gan arī pašas notikuma vietas izvēlē – tie risinās divās viesnīcās.

Protams, dramatiskuma arī nepietrūkst, bet mums, latviešiem, jau tā patīk.

Veselību «Ugunsgrēkam» vēl nākamajās sezonās!

Komentāri (33)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu