ASV filmu kritiķi nosauc aizvadītā gada labāko filmu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV Nacionālā filmu kritiķu biedrība sestdien par aizvadītā gada labāko filmu atzinusi franču režisora Žana Lika Godāra 3D drāmu «Adieu au langage» («Ardievu, valoda»).

Biedrībā darbojas 59 prominenti kino kritiķi. Industrijas pazinējiem Nacionālās filmu kritiķu biedrības lēmums ir pārsteigums, jo citas kritiķu asociācijas un pat «Zelta globusa» balvu žūrija kinolenti nav nominējušas vai apbalvojušas.

«Ardievu, valoda» samulsinājusi pat kvēlākos Godāra daiļrades cienītājus. Tas ir stāsts par precētu sievieti, vientuļu vīrieti un pieklīdušu suni.

Biedrība par labāko režisoru atzina Ričardu Linkleiteru, kura 12 gadu garumā uzņemtā filma «Boyhood» («Puikas gadi») baudījusi lielu atzinību.

Labākā aktiera balvu saņēma Timotijs Spalss, kurš kinolentē «Mr.Turner» spēlē 19.gadsimta britu mākslinieku Dž.M.V.Tērneru, savukārt labākās aktrises gods ticis Marionai Kotijārai.

Nacionālās filmu kritiķu biedrības balvas ir starp pēdējām ceremonijām pirms «Oskara» nomināciju nosaukšanas 15.janvārī.

84 gadus vecais Godārs ir viens no pasaules atzītākajiem kinorežisoriem. Viņa populārāko filmu vidū ir «Breathless» («Līdz pēdējam elpas vilcienam»), «Contempt» («Nicinājums») un «Weekend» («Nedēļas nogale»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu