Sāks koncertu ciklu «Inese Galante un draugi»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Sākot jaunu koncertu ciklu «Inese Galante un draugi», sestdien, 21.decembrī, plkst.19, Rīgas Domā notiks koncerts «Ziemassvētku prelūdija». Koncertu cikls «Inese Galante un draugi» turpināsies nākamajā gadā ar koncertu sēriju Latvijas pilsētās. Uz koncertiem Inese Galante aicinās savus draugus - mūziķus gan no Latvijas, gan citām valstīm, kā arī jaunos talantus, informē Ineses Galantes fonda pārstāve Ilona Skuja.

Pirmais koncerts «Ziemassvētku prelūdija» Rīgas Domā 21.decembrī

«Mēs zinām, ka cilvēki visā Latvijā mīl klasisko mūziku un mūsu mērķis ir to popularizēt, dodoties koncertos uz dažādām pilsētām. Tā būs arī lieliska iespēja uzstāties arī jaunajiem talantiem – viņiem koncerti ir kā lieli svētki,» uzsver Inese Galante.

Koncertā «Ziemassvētku prelūdija» uzstāsies Inese Galante (soprāns), pie ērģelēm Aivars Kalējs, dziedās spilgtais mecosoprāns Bonita Haimena (Bonita Hyman) no ASV, čellists Ramons Jafe (Ramon Jaffe) no Vācijas, kā arī kontrtenors Sergejs Jēgers, jaunais talants - deviņgadīgais vijolnieks Daņiils Bulajevs un J.Mediņa mūzikas skolas zēnu koris.

Koncerta programmā būs J.S.Baha, G.F.Hendeļa, A.Vivaldi, Ā.Adāna, F.Šūberta, S.Franka, A. A.Loida Vebera skaņdarbi un Ziemassvētku dziesmas.

Ziemassvētku koncerta lielākā atbalstītāja, akciju sabiedrības «OlainFarm» valdes locekle Jeļena Borcova uzskata: «Mūzikai ir apbrīnojams dziedinošais spēks - tā spēj gan remdināt, gan uzmundrināt. Atbalstot Ziemassvētku koncertu, mēs palīdzam cilvēkiem veseļoties, gūstot alternatīvu terapiju tai, par ko ik dienas rūpējamies ar augstvērtīgiem medikamentiem».

2014.gadā koncerti visā Latvijā, jubilejas festivāls un talantu konkurss

Pērn dibinātajam «Ineses Galantes fondam» ir daudz ieceru un plānu nākamajam gadam - līdz ar minēto jauno koncertu ciklu «Inese Galante un draugi» tiek organizēts 10. festivāls «Summertime - aicina Inese Galante», tāpat iecerēts arī jauno talantu konkurss klasiskās mūzikas jomā.

Arī nākamgad fonds turpinās atbalstīt talantus - jaunajiem talantiem tiek dota iespēja uzstāties lielos koncertos, tajā skaitā «Summertime» festivālā, parādot savas spējas un sniegumu plašai publikai.

"Ineses Galantes Fonda" direktore Diāna Galante (no kreisās) un operdziedātāja Inese Galante piedalās preses brokastīs par "Summertime" festivālu un citām jaundibinātā "Ineses Galantes fonda” iecerēm
"Ineses Galantes Fonda" direktore Diāna Galante (no kreisās) un operdziedātāja Inese Galante piedalās preses brokastīs par "Summertime" festivālu un citām jaundibinātā "Ineses Galantes fonda” iecerēm Foto: Evija Trifanova/LETA

Ļoti svarīga fonda darbībā ir labdarība - vienmēr daļa koncertu biļešu tiek ziedotas labdarības organizācijām, lai cilvēki, kam mūzika ir svarīga, bet nav pieejama, varētu baudīt mūziku, koncertus, svētku noskaņu. «Summertime» festivālā labdarībai tika veltīts viens no koncertiem – pilnībā visas koncerta biļetes tika piedāvātas labdarības organizācijām, un cilvēki no visas Latvijas baudīja brīnišķīgu koncertu Dzintaru koncertzālē.

Šo visu ir izdevies paveikt, pateicoties dāsnajam atbalstam no mecenātiem, ziedotājiem, arī pateicoties cilvēkiem - savas lietas entuziastiem. Tāpēc fonds saka lielu paldies visiem atbalstītājiem un draugiem: Jūrmalas pilsētas domei, Dzintaru koncertzālei, Valsts Kultūrkapitāla fondam, MixFM Grupai, OlainFarm, Latvijas Dzelzceļam, LNK Industries, Latvijas pastam, Domenikss, mecenātam Arkādijam Suharenko (Rietumu Bankas labdarības fonds), Grand Palace Hotel, Latvijas Radio 3, Norvēģijas vēstniecībai, mecenātam Kirovam Lipmanam, Rödl&Partner, Dzintars, Lighthouse, Spice, Semarah Hotels, Petits, Rīgas Viļņi, Otkritij Gorod, LETA, Rīga Radio, Apollo.lv un citiem.

Par fondu

Ineses Galantes fonds dibināts 2013. gada martā. Tā mērķis ir atbalstīt un veicināt nacionālā kultūras mantojuma saglabāšanu operas žanrā, latviešu nacionālās operas un mūzikas kultūras attīstīšanu un popularizēšanu Latvijā un ārvalstīs, kā arī klasiskās mūzikas un jauno vokālistu atbalstīšana, dažādu konkursu organizēšana un labdarības pasākumu organizēšana.

Fonda Goda padomē darbojas Latvijas Republikas valsts prezidents Andris Bērziņš, bijusī valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, dziedātājs Aleksandrs Antoņenko, dziedātājs Sergejs Jēgers, uzņēmējs Arkādijs Suharenko.

Biļetes uz 21. decembra koncertu iegādājamas Rīgas Doma kasēs un «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv, biļešu cena 5 līdz 20 lati.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu