LNO sponsori piesardzīgi par turpmāko sadarbību ar operu (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Nacionālās operas (LNO) sponsori par turpmāko sadarbību ar operu izsakās piesardzīgi, tāpat nesteidz vērtēt LNO valdes priekšsēdētāja Zigmara Liepiņa darbību, tādējādi norādot, ka viņam vēl sevi esot jāpierāda.

AS «Grindeks» padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans stāstīja, ka uzņēmums vēl nav pārliecināts par turpmāko sadarbību ar LNO, lai gan pats vēl neesot ticies ar Liepiņu, lai pārrunātu turpmākos plānus. Tomēr, pēc Lipmana domām, jaunajam operas vadītājam sevi jāpierāda darbā.

Zigmara Liepiņa izteikumi biedē sponsorus

Viņš tāpat stāstīja par nepatiku, ko raisīja Liepiņa izteikumi par operas vēršanu ciet, ja tai trūkšot naudas. «Ja situācija ir pārāk sarežģīta, tad jaunajam operas vadītājam ar to ir jātiek galā. Pēc šādām runām sponsors aizdomājas, kāpēc atbalstīt operu, ja pēc gada tā tiks slēgta,» sacīja Liepiņš, piebilstot, ka LNO ir milzīgs prestižs Latvijā un starptautiskā vidē, līdz ar to arī viņu personīgi uztrauc, kas notiek ar mūzikas vidi Latvijā.

Rezumējot Lipmans bija īss un atzina iepriekš labo sadarbību ar bijušo operas vadītāju Andreju Žagaru, kurš regulāri ticies un informējis sponsoru par plāniem operā.

Teterevi nekādus lēmumus vēl nav pieņēmuši

Savukārt Borisa un Ināras Teterevu fonds, kurš ar LNO sadarbojas, atbalstot LNO akadēmijas izveidi un attīstību, vēlējās nogaidīt ar jaunās operas valdes vērtējumu. Fonda pārstāve Inga Vasiļjeva sacīja, ka mecenāti Boriss un Ināra Teterevi vēl tikai plāno tikties ar jauno operas vadību gan par organizācijas, gan par LNO akadēmijas attīstības plāniem.

Kā ziņots, pēc Žagara aiziešanas vairāki lielie mecenāti bija pauduši, ka nogaidīs ar atbalsta sniegšanu LNO. Galvenās mecenātu bažas bija, ka jaunā operas valde nebūs profesionāla. Lipmans iepriekš stāstīja, ka AS «Grindeks» ir parakstīts līgums ar operu, bet tikšot atrasts kāds punkts, uz kā pamata šo līgumu var lauzt. Viņš savu atbalstu atjaunošot, ja redzēs, ka jaunais operas vadītājs strādās ne sliktāk kā Žagars.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu