Stravinska «Stāsts par zaldātu» (koncerts atcelts)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

23.novembra vakarā Spīķeru koncertzālē būs skatāma Igora Stravinska teatrālā uzveduma «Stāsts par zaldātu» mūslaiku versija «Sinfonietta Rīga» solistu, diriģenta Normunda Šnē un aktiera Edgara Samīša priekšnesumā, informēja valsts kamerorķestra «Sinfonietta Rīga» sabiedrisko attiecību vadītāja Baiba Freimane. Koncerts atcelts.

(papildināts - koncerts atcelts)

Krievu mūzikas ģēnija Igora Stravinska 1918.gadā sacerētais darbs balstīts krievu tautas pasakā par zaldātu, kurš, bagātības vilināts, pārdod velnam savu vijoli. Stravinskis pasaku ieaudis kompozīcijā septiņiem instrumentiem. «Sinfonietta Rīga» mākslinieciskais vadītājs Normunds Šnē par Stravinska darbu stāsta, ka tas izceļas ar drosmīgām ritma rotaļām. Spēle notiek arī ar darba struktūrām un laika organizāciju kā teju vai galveno mūzikas izteiksmes līdzekli, pauž Šnē. Viņš uzsver, ka tieši Stravinska mūzika padarījusi šo stāstu slavenu.

Saglabājot oriģinālo skaņurakstu, kamerizrāde «Stravinskis. Stāsts par zaldātu» radīta sadarbībā ar režisoru Kārli Krūmiņu un dramaturgu Ivo Briedi. No jauna radītais librets aicina skatītāju apcerēt kara un miera tēmu mūsdienās, palūkoties uz politiskajām spēlēm un vēstures mācībstundām.

Izrādē piedalīsies «Sinfonietta Rīga» solisti: vijolniece Līva Plociņa, klarnetists Guntis Kuzma, fagotists Jānis Semjonovs, kontrabasists Jānis Stafeckis, trompetists Jānis Porietis, trombonists Artūrs Bērziņš un pie sitaminstrumentiem sēdošais Mikus Bāliņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu