Vai latviešu zinātnieks ir pierādījis Ēdenes dārza eksistenci? (13)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Vai tevī mīt piedzīvojumu meklētāja gars un tu vēlies noskaidrot, kuras no mītiem apvītajām leģendām ir patiesas? TV aicina kopā ar dažādiem zinātniekiem pierādīt mītiem apvītu leģendu patiesību dokumentālajā seriālā «Noslēpumu mednieki». Vienā no pirmajām sērijām latviešu zinātnieks un brīvdomātāju doktors Juris Zariņš ir apņēmies pierādīt, ka Ēdenes dārzs eksistēja!

Jaunā «Noslēpumu mednieku» sezona iepazīstina ar īstiem piedzīvojumu meklētājiem, kuri uzskata, ka daudzi leģendām apvītie senie notikumi ir patiesi. Katra sērija stāsta par kādu aizraujošu atklājumu – par to, kur apglabātas karaļa Artūra mirstīgās atliekas, par Montesumas zeltu, kas varētu atrasties kādā alā netālu no Soltleiksitijas, un par Ēdenes dārza eksistenci.

Mīts par Ēdenes dārzu ir viens no senākajiem un nezūdošākajiem.

Juris Zariņš, ASV dzīvojošs latvietis, kuram ir liela pieredze arheoloģisko izrakumu veikšanā Saūda Arābijā, Ēģiptē un Omānā, kā arī Jemenas projektā, izrādīja interesi par dažādām leģendām jau no agras bērnības. J. Zariņam pieaugot, šī izzināšanas vēlme nepazuda, un nu viņš ir arheologs, zinātnieks un brīvdomātājs doktors. Viena no Zariņu visvairāk interesējošajām leģendām ir par Ēdenes dārza eksistenci. Mīts par Ēdenes dārzu ir viens no senākajiem un nezūdošākajiem. Ēdene bija vieta, kur Dievs ļāva dzīvot pirmajiem cilvēkiem - Ādamam un Ievai. Dārzs bija sulīgs un zaļš, pilns skaistu augļu koku, un tā vidū auga «laba un ļauna atzīšanas koks».

Teologi uzskatīja, ka Ēdenes dārzam jāatrodas kaut kur tuvu pie debesīm, jo pilnība ir iespējama tikai debesīs. Daži izteica domu, ka dārzs varētu būt augstā kalnā vai Dienvidpolā, vai pat uz Mēness. Taču Bībelē ir minētas konkrētas ziņas par Ēdeni – tā atrodas austrumos, apvidū, ko sauc par Ēdeni, un to apūdeņo upe, kas sazarojas četrās straumītēs. Divas no pieminētajām upēm ir Eifrata un Tigra jeb Hidekela.

Zariņa pētījumi par Ēdenes dārza eksistenci aizsākās jau 1980. gados,

kad viņš atklāja, ka Persijas līča ziemeļu gals, kur jūrā ietek Tigra un Eifrata, kādreiz ir bijis ļoti auglīgs reģions. Mozus grāmatā tieši šī vieta ir norādīta kā Ēdenes dārza atrašanās vieta. Šis ir tikai viens no daudziem iemesliem, kāpēc Zariņš ir pārliecināts, ka Ēdenes dārzs eksistēja. Seko līdzi Jura Zariņa pētījumiem dokumentālajā filmā «Noslēpumu mednieki» un jau vienā no pirmajām sērijām noskaidro, vai zinātniekam un brīvdomātājam doktoram Jurim Zariņam ir taisnība par Ēdenes dārza eksistenci.

Sekojiet līdzi dokumentālajam filmu seriālam «Noslēpumu mednieki» katru otrdienu plkst. 21:00 kanālā «Viasat History»!

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu