Agnese Zeltiņa dalās pārdomās par Rīgas modes nedēļu (38)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

Aktrise, rotu dizainere un sabiedrības dāma Agnese Zeltiņa ir bieža viešņa 2013. gada Rīgas modes nedēļas dizaineru radītajās skatēs. Agnese Rīgas modes nedēļu nav apmeklējusi piecus gadus, un aktrisei ir prieks redzēt vietējo dizaineru centienus un panākumus.

Īpaši aktrisi Agnesi Zeltiņu interesēja iespēja redzēt zīmolus «M-Couture», «Vassilisa», «Amoralle» un dizaineres Natālijas Jansones radītos tērpus.

«Redzējusi, protams, esmu vairāk skates kā tās, ko īpaši izceļu, vienkārši man mēģinājums beidzas sešos, mājās aizbraukt nepaspēju, tā kā piecus gadus neesmu bijusi nevienā Rīgas modes nedēļas pasākumā, man likās interesanti pavērot, kā viss mainījies,» skaidro Agnese.

Foto: Nauris Garkaklis

Pēdējos divus gadus modes nedēļas pasākumus Agnese ir apmeklējusi Milānā, bet ļoti priecājas šogad būt klāt tieši Rīgas modes nedēļā.

Vērojot visu notiekošo, Agnese ir pozitīvi noskaņota un piebilst, ka Milānā pirms skatēm nekā tāda kā Latvijā nav. Tur ir jāstāv uz ielas, reizēm pat stundu lietū, lai tiktu iekšā, Latvijā ir iespēja baudīt vīnu vai kafiju un nodoties saviesīgām sarunām.

«Latviešu mode ir inteliģenta, ļoti mierīga un skaista. Nav nekādu ekstravagantu ieviržu, kā parasti tas ir britiem vai francūžiem. Ļoti patīk latviešu dizaineru centieni iekarot pasauli, jo latviešiem tik raksturīgā pieticība ir jāmet pie malas, jākļūst ambiciozākiem, jātic, ka esam tikpat labi kā citi, pasaules slavu sasnieguši dizaineri. Jā, mūsu dizaineriem nav tādi līdzekļi, lai radītu kolekcijas, bet es uzskatu, ka ar entuziasmu, profesionalitāti un labu aroda prasmi visu var izdarīt,» pārdomās dalās Agnese.

Foto: Nauris Garkaklis

Agnese piemetina, ka Itālijā dizaineri paši neprot šūt, tikai uzzīmēt skices, arī piegrieztnes lielākā daļa nespēj paši radīt. Toties, latvieši pārsvarā māk visu izdarīt paši, jo ir strādīgi un profesionāli.

«Ir vienreiz jāizbeidz pieticīgais – ko tad nu es, jāmeklē sponsori, mecenāti, kuri var palīdzēt radīt kolekcijas, pārējais viss ir atrunas un neizdarība,» tā Agnese.

Foto: Nauris Garkaklis

Pēdējā laikā pati Agnese vairāk uzmanību pievērš Itālijas dizaineru apģērbam, bet, kopš atgriezusies Latvijā, atkal domā izpētīt mūsu vietējo dizaineru piedāvājumu.

«Pirms devos prom no Latvijas, bieži valkāju Natālijas Jansones un «Vassilisas» tērpus. Pirms divpadsmit gadiem, kad precējos, viņa šuva arī manu kāzu kleitu, «Vassilisa» man ļoti patīk kā dizainere,» stāsta Agnese.

Foto: Nauris Garkaklis

Komentāri (38)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu