Šomase, Ērglis, Fomins, Auzāns šoruden dziedās «Manas tautas dziesmas» (12)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Sergejeva

Jau pēc nedēļas, 8.novembrī Ogrē, pie klausītājiem dosies jaunā koncertprogramma «Manas tautas dziesmas», kas top kā dāvana Latvijas valstij tās ikgadējā jubilejā. Pirmo reizi koncertu vēsturē repertuārs tika izvēlēts, klausītājiem balsojot, un vislielāko klausītāju mīlestību izpelnījusies «Pie Dieviņa gari galdi». Neierasti būs arī tas, ka kopā ar populārajiem dziedātājiem katrā koncertā uzstāsies arī kāds no klausītājiem, kas šo iespēju ieguvis sīvā konkurencē.

Šonedēļ Latvijas radio 2 un Izklaides producentu grupa 7 folkklubā «Ala» rīkoja jaunās koncertprogrammas «Manas tautas dziesmas» prezentāciju, kurā skanēja gan dalībnieku runas, gan dziesmas.

Vairākas no vērienīgā projekta dziesmām jau ierakstītas un sākušas skanējumu Latvijas Radio 2, un to muzikālais producents un aranžētājs Jānis Strazds ir apmierināts ar paveikto: «Man patiesi ir liels prieks un gods strādāt ar tautas mūziku, jo tikai tautas dziesmās ir tā jauda un enerģija, kas ļāvusi mūsu tautai paaudžu paaudzēs izturēt un pastāvēt. Šis ir laiks, kad katram no mums ir svarīgi apzināties seno, tīro un latvisko spēku un gudrību, lai identificētos ar to un šīs zināšanas nestu tālāk jaunajai paaudzei.»

Koncertprogrammas repertuāru veidojuši vairāk nekā pustūkstotis Latvijas Radio 2 klausītāju, kas septembrī balsoja internetā un aizpildīja anketas, atzīmējot trīs visskaistākās latviešu tautas dziesmas. Noskaidrots populārāko tautas dziesmu piecnieks – «Pie Dieviņa gari galdi», «Bēdu, manu lielu bēdu», «Pūt, vējiņi», «Mazs bij’ tēva novadiņi’s» un «Nāk rudentiņi’s».

Ar cieņas apliecinājumu savai zemei un rotaļīgu vieglumu mūzikā Latvijas 95. dzimšanas dienas nedēļā skanēs latviešu tautas dziesmas jaunos, etnopopa manierē veidotos aranžējumos kopā ar Jubilejas orķestri Jāņa Strazda un Kristīnes Kārkles-Puriņas vadībā. Uz skatuves kāps krāšņa izpildītāju buķete - Ingus Pētersons, Liene Šomase, Andris Ērglis, Atis Auzāns, Antra Stafecka, Ivo Fomins, Dainis Skutelis, Emīls Balceris un Kristīne Kārkle-Puriņa.

Koncerti «Manas tautas dziesmas» būs skatāmi 8.novembrī Ogres kultūras centrā, 9.novembrī Valmieras kultūras centrā, 11.novembrī Rīgā, Dailes teātrī, 15.novembrī Tukuma pilsētas kultūras namā, 16.novembrī Jelgavas kultūras namā un 17.novembrī Liepājā, Olimpiskā centra Rožu zālē. Izsludināts arī papildkoncerts gada nogalē - 16.decembrī Rīgā, Dailes teātrī. Biļetes nopērkamas «Biļešu Paradīzes» kasēs un www.bilesuparadize.lv

Ar jauno koncertprogrammu "Manas tautas dziesmas" iepazīstina populārā Latvijas radio 2 ētera personība Baiba Palkavniece un Izklaides producentu grupas 7 vadītājs Aigars Dinsbergs
Ar jauno koncertprogrammu "Manas tautas dziesmas" iepazīstina populārā Latvijas radio 2 ētera personība Baiba Palkavniece un Izklaides producentu grupas 7 vadītājs Aigars Dinsbergs Foto: Santa Sergejeva

Savukārt, lai noskaidrotu, kurš no klausītājiem tiks uzaicināts piedalīties kādā no «Manas tautas dziesmas» koncertiem, ikviens varēja sūtīt savu iedziedāto tautasdziesmu paraugus, kā arī zvanīt Latvijas Radio 2 un dziedāt tiešajā ēterā.

Populārā un klausītāju iemīļotā Latvijas Radio 2 ētera balss Baiba Palkavniece sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» pastāstīja, ka klausītāju interese un atsaucība bijusi ļoti liela, un tā ir liela uzdrīkstēšanās, ka cilvēki tiešajā ēterā dziedājuši izvēlētās tautasdziesmas.

Apkopojot žūrijas vērtējumu, ir nolemts, ka katrā Latvijas pilsētas koncertā, kur izskanēs koncerts «Manas tautas dziesmas», piedalīsies arī tie radio klausītāji, kuru dziedātās tautasdziesmas izskanējušās visskanīgāk.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu