Jēkabpilī notiks jauno mūziķu Bukšas un Koļesņikova koncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

26.oktobrī, Krustpils kultūras namā notiks koncerts, kurā piedalīsies jaunā vijolniece Elīna Bukša un jaunais pianists Pāvels Koļesņikovs, informēja «Hermaņa Brauna fondā». Bukša ir «Latvijas Lielās mūzikas balvas 2012» ieguvēja, bet Koļesņikovs ir Honens Starptautiskā konkursa 2012.gada laureāts. Koncertprogrammā tiks izpildīti Dmitrija Šostakoviča, Volfganga Amadeja Mocarta un Sezāra Franka skaņdarbi.

Elīna Bukša

Bukša ir dzimusi Aizkrauklē un jau kopš piecu gadu vecuma apguvusi vijoles spēli pie leģendārā pedagoga Ojāra Kalniņa. Vēlāk viņa turpināja mācības pie krievu vijolnieka Borisa Belkina Nīderlandē. Jau sešu gadu vecumā Bukša kļuva par konkursa «Talants Latvijai» laureāti, un tālāk sekoja panākumi 16 starptautiskos un vietēja mēroga konkursos.

Vijolniece ir koncertējusi Vācijā, Krievijā, Šveicē, Zviedrijā, Itālijā, Nīderlandē, Beļģijā un Somijā. Patlaban viņa studē prestižajā Karalienes Elizabetes Mūzikas kapelā Beļģijā pie profesora Ogistēna Dimē, kā arī paralēli mācās pasaulē slavētās profesores Annas Čumačenko meistarklasēs Vācijā, Francijā un Šveicē.

Jaunā vijolniece spēlē itāļu meistara Domeniko Montanjana 1723.gadā darinātu vijoli, kuru viņai uz laiku ir uzticējis kāds privātsponsors.

2013./2014.gada koncertsezonā Bukšai ir paredzētas nozīmīgas debijas un uzstāšanās kopā ar Ljēžas Karalisko filharmonijas orķestri, Valonijas Karalisko kamerorķestri franču pianista Franka Braleja vadībā, kamerorķestri «Musica Viva» Maskavā un citiem orķestriem.

Pāvels Koļesņikovs

Savukārt pianists Koļesņikovs ir dzimis 1989.gadā Novosibirskā, zinātnieku ģimenē. Viņš ir vairāku starptautisku un reģionālu mūzikas konkursu uzvarētājs, kā arī Krievijas valsts ordeņa Krievijas jaunais talants kavalieris.

Pianists ir absolvējis Pareizticīgo ģimnāziju un Novosibirskas Konservatorijas mūzikas skolu, bet patlaban viņš mācās Maskavas Konservatorijā, ka arī Londonas Karaliskajā mūzikas koledžā un Briseles Karalienes Elizabetes Mūzikas kapelā. Par savām mājām pianists uzskata Londonu.

2012.gadā viņš triumfēja vienā no prestižākajiem mūzikas konkursiem - Honens konkursā Kanādas pilsētā Kalgari.

Abi jaunie mūziķi 29.oktobrī plkst.19 koncertēs Rīgā, Lielajā ģildē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu