«Sinfonietta Rīga» atskaņos tviteroperu «Nostra culpa»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

18.oktobrī, kamerorķestris «Sinfonietta Rīga» sadarbībā ar festivālu «Arēna» Dizaina fabrikā «D.FAB» rīkos koncertu, kurā piedāvās komponista Eižena Birmana kantātes «Nostra culpa» pirmatskaņojumu Latvijā. Koncerta solistes būs igauņu mecosoprāns Irisa Oja un čelliste Guna Āboltiņa, kā arī koncertā viesosies «Nostra culpa» komponists Birmans un libreta autors Skots Dīls, informē «Sinfonietta Rīga» sabiedrisko attiecību vadītāja Baiba Freimane.

Par tviteroperu dēvētā divdaļīgā kantāte «Nostra culpa» pavasarī satricināja Igaunijas publiku un ieintriģēja pasaules masu medijus, liekot sarosīties ne tikai laikmetīgās mūzikas faniem, bet arī ļaudīm ārpus koncertzālēm. Radusies kā divu viedokļa līderu, amerikāņu ekonomista Pola Krugmana un Igaunijas prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa sadursme mikroblogošanas vietnē «Twitter», «Nostra culpa» iedzīvina diskusiju par finanšu krīzi un mazo valstu situāciju.

«Šis skaņdarbs nav par Igauniju, tas skar visas Baltijas valstis,»

uzskata diriģents Normunds Šnē.

Daugavpilī dzimušais komponists Birmans kopš bērnības dzīvo ASV, Igaunijā ieradies ar Fulbraita stipendijas starpniecību, lai studētu kompozīciju Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmijā. Komponista līdzšinējie panākumi ļauj viņu dēvēt par vienu no veiksmīgākajiem jaunajiem komponistiem starptautiskajā mūzikas arēnā.

Līdzās tviteroperai koncerta programmā iekļauts Vitolda Lutoslavska skaņdarbs «Grave», mūsdienu beļģu komponista un mūzikas teorētiķa Žana Marī Rensa kameropuss «Monolythe», skaņukrāsu virtuoza Magnusa Lindberga «Jubilees» un jaunā spāņu komponista Fransisko Kolla opuss «Piedras» («Akmeņi»).

Dizaina fabrika «D.FAB» par koncerta mājvietu izvēlēta Eiropas Savienības projektā «New Music: New Audiences», tādējādi aicinot atklāt līdz šim nezināmas koncertu vietas laikmetīgās mūzikas atskaņošanai.

Koncerts sāksies plkst.19, biļetes uz to var iegādāties «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

www.sinfoniettariga.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu