Anitenam TV raidījums: «Runā Rīga!» (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Drīzumā skatītājiem tiks piedāvāts jauns projekts – pozitīvs, izzinoši izglītojošs, atraktīvs un mūsdienīgs raidījums Runā Rīga. Tā ietvaros Rīga tiks atspoguļota dažādās tās izpausmēs un galvaspilsētas daudzveidību iepazīt palīdzēs raidījuma vadītāji Kārlis Anitens, Mārtiņš Gailītis un Roberts Koļcovs. Nenokavējiet jauno raidījumu Runā Rīga no 4.oktobra piektdienās 18:25 kanālā TV3.

Jaunā raidījuma Runā Rīga mērķis ir aktualizēt jau zināmo un atklāt jaunus aspektus, ar kuriem var lepoties galvaspilsēta. Raidījumā aplūkoto tēmu loks ir plašs, jo ir pamats lepoties ar Rīgas muzikālo dažādību, mākslas izpausmēm, festivāliem, dzeju, arhitektūru, dejas un koru tradīcijām, muzejiem, kino un animāciju. Rīga nav tikai kultūras, tā ir arī sporta pilsēta, un ikviens var lepoties ar hokeja, basketbola, motosporta, vieglatlētikas un tautas sporta tradīcijām. Ziemā pilsētā ir pieejamas vairākas slēpošanas trases, cauru gadu norisinās maratoni un skrējieni, arvien vairāk iedzīvotāju par savu ikdienas pārvietošanās veidu izvēlas velosipēdu. Rīga ir arī attīstības pilsēta – zinātne, medicīnas sasniegumi, augstskolas, ražotnes, sabiedriskais transports un veloceliņu tīkls. Rīga ik dienu uzņem gan viesus, gan tās pamatiedzīvotājus, kuri izbauda tirgu, dažādās kafejnīcas, ostu, Daugavu, baznīcas, zoodārzu un pilsētas parkus.

«Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas īpašās gaisotnes noslēpums slēpjas tās ielās, parkos, apkaimēs un, protams, tās cilvēkos – rīdziniekos. Ikdienas steigā bieži mēs nepamanām tos notikumus un personības, kas veido Rīgas šarmu. Tādēļ mani priecē, ka jau no oktobra pie TV3 skatītājiem nonāks raidījums Runā Rīga, kas no neierasta skatījuma stāstīs un rādīs zināmus un mazāk zināmus faktus un notikumus. Tas ikvienam no jauna atklās mūsu Eiropas kultūras galvaspilsētu Rīgu un tās galvenos varoņus – rīdziniekus,» saka Rīga 2014 vadītāja Diāna Čivle.

Viena Rīga, vairāki vadītāji

TV3 raidījumu Runā Rīga vadīs vairāki dažādu jomu pārstāvji, kuri parādīs Rīgu no dažādiem skatpunktiem. Viens no Runā Rīga vadītājiem būs dramaturgs, fitnesa treneris un režisors Kārlis Anitens, kura radošā biogrāfija ir tik plaša, ka pats būtu aicināms kā eksperts kādā no raidījumu tēmām. Par savu dalību raidījumā viņš saka: «Tā kā faktiski būšu klāt visos Runā Rīga raidījumos, tad mana interese ir gada laikā ņemt un noskaidrot, kas īsti mūsu pilsēta ir, kur slēpjas tās fenomens un burvība, kāda ir tās elpa un kas veido pilsētas šodienu. Šo noskaidrošanu vēlos veikt viegli izklaidējošā un izzinošā formā, provocējot sarunu dalībniekus uz atbrīvotību, vieglumu un prieku, ka mums pašiem ir sava pilsēta, ko veidojam. Un forša pilsēta! Skatītājiem šo raidījumu vajadzētu skatīties tādēļ, lai ikviens nākamgad varētu atbildēt uz vienkāršu jautājumu – kādēļ Rīga ir Eiropas kultūras galvaspilsēta? Mēs sniegsim simtiem atbilžu uz šo jautājumu, bet, ja ikviens cilvēks varēs nosaukt kaut vienu atbildi, mūsu raidījums savu būs panācis. Mums jāizskauž atbildes nezinu. Tāpēc mēs esam, lai cilvēki uzzinātu - viegli un nepiespiesti, bet uzzinātu, jo zināšanas ir viens no nācijas kultūras un mākslas attīstības pamatelementiem.»

Vēl raidījuma Runā Rīga vadītāju komandā ir Mārtiņš Gailītis jeb Marka

- grupas Double Faced Eels solists un ģitārists. Līdzdalība raidījumā Runā Rīga ir spontāns lēmums: «Nekad neesmu baidījies piedalīties televīzijas projektos. Man patīk radoši cilvēki, jaunas idejas. Pagaidām grūti izplesties domu lidojumā, jo raidījums vēl tikai ies gaisā!» Šis laiks M.Gailītim ir radošs arī muzikālajā jomā, jo grupa Double Faced Eels tikko atgriezusies no Ņujorkas ar jauniem iespaidiem un grasās laist klajā ceturto studijas albumu. Abiem Runā Rīga vadītājiem pievienosies mākslinieks, grafiķis Roberts Koļcovs, kurš ir neordināra un provokatīva personība Latvijas mākslā. Par līdzdalību Runā Rīga viņš ir mākslinieciski lakonisks: «Interese ir!»

Vērojiet jauno raidījumu Runā Rīga no 4.oktobra piektdienās 18:25 kanālā TV3.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu