Poļiščuka: mani izmantoja kā seju reklāmai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Teātra observatorijas" režisore Gaļina Poļiščuka nožēlo, ka iesaistījās politikā pirms 10.Saeimas vēlēšanām, "jo tiešām nepamet sajūta, ka mani vienkārši izmantoja". Intervijā žurnālam "Lietišķā Diena" režisore norāda, ka viņas dabā ir ticēt cilvēkiem, "un es ticēju visam, ko politiķi toreiz stāstīja, - man tas viss tiešām patika".

Poļiščuka: mani izmantoja kā seju reklāmai

"Cilvēkam ir raksturīgi bezgalīgi kaut kam ticēt - arī man piemīt tāds naivums. Es arī tagad nevaru pateikt neko sliktu par [politiķi Aināru] Šleseru. Protams, es saprotu, ka Rīgā viss ir tik politizēts, ka "norakt" var visu, ko vien vēlas, un tāpēc nolēmu, ka nevajag ticēt visam, ko par cilvēkiem raksta avīzēs, - raksta taču visu ko. "Par labu Latviju" ideoloģija man šķita pieņemama un pareiza, turklāt izskatījās, ka šie cilvēki reāli grib palīdzēt teātrim. Piemēram, [Rīgas vicemērs] Andris Ameriks nāca pie mums, stāstīja, ka mums ir pats labākais teātris, ka mums vajag palīdzēt.

Tagad es saprotu, ka mani vienkārši izmantoja kā seju reklāmai. Bet sievietes jau bieži izmanto,"

stāsta Poļiščuka.

Tai pašā laikā Poļiščuka atzīst - nebija tā, ka kāds būtu palīdzējis, pretī prasot iet politikā.

"Cilvēki izrādīja interesi, vēlmi palīdzēt teātrim un kultūrai kopumā jau apmēram gadu līdz tam brīdim, kad piedāvāja iesaistīties politikā. Jau labu laiku pirms tam tika domāts par jaunām telpām, sponsoru piesaisti un tamlīdzīgām lietām - šķita, ka ir reāla ieinteresētība. Nebija nekādas sazvērestības."

Par politiku neko daudz nezināja

Viņa atzīst, ka politiskā darbība radījusi problēmas. Piemēram, nozīmīgs "Teātra observatorijas" sponsors brīdinājis, ka tad, ja Poļiščuka neatteiksies no darbības politikā, viņš pārtrauks sniegt palīdzību. Tā arī noticis.

"Attiecībā uz to, vai šis solis kaitēja manai reputācijai... Nu, nezinu... Redziet, kaut ko par politiku es uzzināju tikai no tā brīža, kad iepazinos ar attiecīgajiem cilvēkiem, -

līdz tam es no tā visa neko daudz nesapratu.

Piemēram, Krievijā politikā darbojas slaveni mākslinieki, sportisti, un tur tas skaitās ļoti solīdi. Tagad es raugos uz to visu citādāk, jo Latvijā attieksme pret politiķiem ir pavisam citāda - ļoti negatīva," stāsta režisore.

Plāno strādāt ārzemēs

Viņa ar sarūgtinājumu stāsta, ka nākotnē plāno strādāt ārzemēs, jo tur ir lielāki honorāri.

"Visticamāk, strādāšu kaut kur citur Eiropā - labāk jau Rietumos nekā Krievijā. Kad pēdējo reizi žēlojos aktierim Andrim Bulim par to, cik grūti strādāt ārzemēs, viņš man teica - pacieties un padomā, cik ilgi tu pēc tam varēsi par tur nopelnīto naudu dzīvot Latvijā. Man vispār šķiet, ka situācija, kāda ir izveidojusies Latvijā, ir netaisnīga: ierēdņi sēž savos amatos un darīs to arī turpmāk, lai gan viņus neviens nemīl, savukārt tautā iecienīti aktieri brauc strādāt uz citām valstīm. Kāpēc māksliniekiem jābrauc prom, bet ierēdņi var palikt tepat?! Šeit bez darba paliek Andris Bulis, Karīna Tatarinova, Maija Doveika..."

Kā ziņots, septembrī pašvaldības SIA "Rīgas nami" atslēdza ūdeni un elektrību un aizzīmogoja Kongresu nama Jaunās zāles durvis. Šo zāli izmantoja "Teātra observatorija", kurai izveidojies vairāk nekā 5000 latu parāds par telpu nomu un komunālajiem pakalpojumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu