Lieliski singli no ne tik lieliskiem albumiem (20.d.)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Pēc ilgāka pārtraukuma atjaunojam rubriku "Lieliski singli no ne tik lieliskiem albumiem". Šoreiz jauni skaņdarbi no Brazīlijas mūzikas eksportpreces CSS jeb "Cansei de Ser Sexy", klasiski skolotas vijolnieces Džoanas Vaseras, plašāk pazīstamas kā "Joan as Police Woman", Stinga meitas Eliotes Samneres (Eliot Paulina Sumner) jeb "I Blame Coco" u.c.

Bieži vien albumos, kas mūzikas presē tiek novērtēti ar vidēju vai pat vāju atzīmi, atrodamas brīnišķīgas muzikālas pērles, kas par populāriem singliem nekad nekļūst. Šīs rubrikas mērķis ir izzvejot šādus lieliskus singlus no ne tik lieliskiem albumiem.

Protams, spriest - lielisks vai ne tik lielisks ir kāds konkrētais ieraksts - jūsu pašu ziņā. "TVNET Mūzikas" versija, nu jau divdesmitā, ir šāda.

Nebrīnieties, ja sarakstā iekļuvis arī kāds vecāks skaņdarbs.

Dum Dum Girls "Bedroom Eyes"

Kalifornijas meiteņu garāžpopa kvartets "Dum Dum Girls" šajā rubrikā viesojas jau otro reizi. Pagājušogad no meiteņu debijas albuma "I Will Be" (Sub Pop) šeit tika iekļauta dziesma "Jail La La". Šogad, pēc nule izdotā otrā studijas albuma "Only in Dreams", lieliskiem singliem (diemžēl ne no tik lieliska albuma) pievienojas melodiskais "Bedroom Eyes", kura lielākais pluss un vienlaikus arī mīnuss ir vienkāršais (pirmā rindiņa nemainīgi atkārtojas trīs reizes pēc kārtas) piedziedājums. Grupas līdere vēl joprojām ir Dee Dee (Kristin Gundred), kuras balss tembrāli ļoti atgādina Krisiju Haindu no "Pretenders". Albumu līdzproducējis 1965.gada hita "I Want Candy" autors Ričards Gotīrers (Richard Gottehrer). Albums iemūžināts "Queens of the Stone Age" līdera Džoša Hommes (Josh Homm) "Pink Duck" studijā.

Red Hot Chili Peppers "The Adventures of Rain Dance Maggie"

60 miljoni pārdotu albumu visā pasaulē, sešas "Grammy" balvas, neskaitāmi singli... "Red Hot Chili Peppers" neapšaubāmi ir daļa no mūzikas vēstures blakus "The Rolling Stones" un "Sly Stone". Diemžēl jaunajā grupas ierakstā "I'm With You" atkal nedzirdam izcilā ģitārista Džona Frušantes spēli. Viņa vietā stājies Džošs Klinghofers (Josh Klinghoffer), kuram, protams, ir savs unikāls rokraksts. Tomēr ne jau tikai ģitārists ir pie vainas, ka jaunais ieraksts neskan tik mežonīgi vitāli kā "Blood Sugar Sex Magik", tie ir gadi un komforta radītas blaknes. Entonijs Kīdiss (Anthony Kiedis), basģitārists Flī (Flea), bundzinieks Čads Smits (Chad Smith) ne par ko savā mūziķa karjerā nevar sūdzēties... tas arī jūtams grupas viegli popsīgajā, relaksētajā desmitajā studijas ierakstā. Pat tāds visnotaļ ausij tīkams skaņdarbs kā "The Adventures of Rain Dance Maggie", visticamāk, agrīnajos albumos nekad netiktu izvirzīts kā singls.

CSS "Hits me like a Rock"

Kopš deju zāļu grāvējiem "Alala" un "Let''s Make Love and Listen to Death from Above" šis brazīliešu mākslas studentu indīpopa kolektīvs diemžēl vairs nav spējis pacelties augstāk. Lai arī grupas trešais studijas ieraksts "La Liberación" ir solīds, vienīgais skaņdarbs (varbūt arī ievadošais "I Love You"), kas no tā ieies populārās mūzikas vēsturē, būs kopdarbs "Hits Me Like a Rock" ar leģendāro Bobiju Gilespiju (Bobby Gillespie) no "Primal Scream". Brīnos, ka šim skaņdarbam, kas izdots kā singls, vēl nav tapis video (tomēr dziesmai ir video, - aut.labojums).

"Hits me like a Rock"
"Hits me like a Rock" Foto: Publicitātes foto

Low "Try to Sleep"

Agrāk "Low" dēvēja par pasaulē lēnāko grupu. Tas bija 1990.gadu vidū. Šodien aiz loga ir 2011.gads un šī - viena no ietekmīgākajām amerikāņu grupām laidusi klajā nu jau devīto studijas ierakstu "C'mon". Grupa izveidojusies 1994. gadā Minesotā, un tās pamatā vēl joprojām darbojas vīrs un sieva – Alans Spārkhoks (Alan Sparhawk) un Mimija Pārkere (Mimi Parker). Izņēmums nav arī šis ieraksts, no kura ievadošais "Try to Sleep" ir viens no gada skaistākajiem populārās mūzikas mirkļiem.

I Blame Coco "Selfmachine"

Slavenā "The Police" līdera Stinga meitas Eliotes Samneres (Eliot Paulina Sumner) jeb "I Blame Coco" debijas albums "The Constant" nāca klajā tieši pirms gada un diemžēl sastapās ar diezgan vēsu mūzikas kritiķu reakciju. Jā, varbūt viss albums kopumā nav izdevies, taču otrais singls "Selfmachine" ir, manuprāt, nenovērtēts superhits, kurš droši varētu stāvēt blakus, piemēram, "La Roux" singlam "Bulletproof". Fascinējoša ir 21 gadu vecās Koko piesmakusī balss un savdabīgā vizuālā harisma. Tie, kas ir redzējuši "I Blame Coco", ir sajūsmā. Ticu!

Joan as Police Woman "Human Condition"

Klasiski skolota vijolniece Džoana Vasera (Joan Wasser, 1970), plašāk pazīstama kā "Joan as Police Woman", šogad atgriezusies ar jaunu studijas plati "The Deep Field". Jaunais albums seko 2008. gada tumšajam "To Survive" un stilistiski dodas 1970. gadu soula un fanka virzienā. Kā atsauces pati Džoana min Mārvinu Geiju (Marvin Gaye) un Stīviju Vonderu (Stevie Wonder). Viens no plates interesantākajiem skaņdarbiem ir šis - "Human Condition".

Joan as Police Woman
Joan as Police Woman Foto: Publicitātes foto

Lloyd "Dedication To My Ex [Miss That]"

Arī šis amerikāņu R&B dziedonis vārdā Lloyd (Lloyd Harlin Polite Jr.) jau reiz (2007.gadā) viesojies šajā rubrikā, kad topus iekaroja viņa un repera Lil Veina (Lil Wayne) kopdarbs "You" (ar "Spandau Ballet" dziesmas "True" semplu pamatā). Šogad nu jau 25 gadus vecais dziedātājs ir pamatīgi progresējis uz izdevis jaunu studijas albumu "King of Hearts". Šis arī pirmais albums jaunās izdevniecības "Zone 4" apgādā. Lai arī ieraksts ir pilns ar R&B klišejām, viens skaņdarbs patīkami izceļas uz citu fona (ja piever ausis uz tekstu). Dziesmā "Dedication To My Ex [Miss That]" ar elegantu rečitatīvu dzirdams André 3000 no "OutKast".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu