"Rīgas nami" aizzīmogo TO telpas, Poļiščuka vērsīsies tiesā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Piektdien aizzīmogotas telpas Kongresu namā, kur iekārtojies režisores Gaļinas Poļiščukas teātris "Teātra observatorija" (TO), aģentūru BNS informēja pašvaldības uzņēmuma "Rīgas namu" pārstāve Terēza Luksa.

(Papildināta ar jaunāko informāciju.)

"Telpas ir aizzīmogotas, elektrība un ūdens ir atvienoti, jo mums nav jāsniedz šie pakalpojumi, tādēļ ka sadarbības līgums ir beidzies," sacīja Luksa.

Uzņēmums arī brīdinājis apsardzi par telpu uzraudzību.

"Kad teātra pārstāvji parakstīs ar mums pieņemšanas–nodošanas aktu, viņi varēs iekļūt telpās pēc savām mantām. Tā kā pašlaik tas nav izdarīts, esam nodrošinājušies, lai no telpām nekas nepazūd," paskaidroja Luksa. Pēc viņas teiktā,

"Rīgas nami" gaidīs nedēļu, lai vienotos ar teātra pārstāvjiem par telpu atbrīvošanu.

Režisore vēl ceturtdien pauda cerību, ka izdosies vienoties ar "Rīgas namiem" par 5000 latu lielā parāda samaksu un iespēju arī turpmāk iestudēt izrādes Kongresu nama Jaunajā zālē. Viņa uzskata, ka parāds nav tik liels, lai tā dēļ teātri izliktu uz ielas.

Jau vēstīts, ka režisore Gaļina Poļiščuka kopā ar TO radošo grupu Kongresu nama Jaunajā zālē izrādes sāka spēlēt pērn septembrī – pēc tam, kad Kultūras ministrija teātrim bija atteikusi dotāciju un teātrim bija jāpamet iepriekšējās telpas Tērbatas ielā.

Lēmumu, ka Kongresu namā atradīsies teātris, pieņēma toreizējais Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC). TO bijusi vienīgā, kas pieteikusies konkursam uz Jaunās zāles apsaimniekošanu. 100 tūkstošus latu teātrim ziedoja uzņēmējs Edvīns Samulis. Pērn jūnija beigās Poļiščuka pievienojās Tautas partijai (TP) un startēja arī 10.Saeimas vēlēšanās "Par labu Latviju!" sarakstā.

Tomēr šā gada jūlijā "Rīgas nami" nolēma pārtraukt sadarbību ar TO, jo nebija izpildīti līguma nosacījumi par izrāžu skaitu un apmeklētāju piesaisti, kā arī bija iekrājies komunālo maksājumu parāds – apmēram 5000 latu apmērā. Turpmāk TO būs tiesības izmantot attiecīgās telpas kā jebkuram citam nomniekam atsevišķiem projektiem.

Savukārt "Teātra observatorijas" režisore Gaļina Poļiščuka uzskata, ka pašvaldības SIA "Rīgas nami" rīkojās nelikumīgi, šodien atslēdzot ūdeni un elektrību un aizzīmogojot Kongresu nama mazās zāles durvis, tāpēc viņa plāno vērsties tiesā.

Poļiščuka aģentūrai LETA sacīja, ka tiesā vērsīsies tuvākajā laikā un jurists jau gatavo vēstuli "Rīgas namiem", jo viņi esot rīkojušies nelikumīgi. "Tāpat arī mēs varam atnākt un apzīmogot "Rīgas namu" biroju," piebilda Poļiščuka.

Viņa arī norādīja, ka patlaban teātra nākotne nav skaidra, taču režisore cer uz sabiedrības atbalstu. Tāpēc nākamnedēļ teātris varētu vērsties pie iedzīvotājiem, lai pievērstu uzmanību šai "netaisnīgajai situācijai". Ja situācija neatrisināsies un būs skaidrs, ka šajā valstī valda netaisnība, Poļiščuka varētu doties prom no Latvijas.

Savukārt "Rīgas namu" komunikāciju speciāliste Terēza Luksa aģentūrai LETA skaidroja, ka līgums ir beidzies un teātrim nav juridiska pamata tur atrasties. Līdz brīdim, kamēr režisore neparakstīs pieņemšanas-nodošanas aktu par "Rīgas namiem" piederošām lietām un aparatūru, teātra darbinieku aktivitātes uzmanīs Kongresu nama apsargi.

Luksa teica, ka "Rīgas nami" nogaidīs nedēļu, lai dotu laiku teātrim pašam izvākties. Pēc tam telpas varēs īrēt jebkurš interesents uz konkrētu pasākumu. "Rīgas namu" pārstāve noliedz, ka Kongresu nama mazo zāli jau būtu noskatījis kāds cits ilgtermiņa īrnieks - līdzīgi kā lielā zāle, arī šīs telpas paredzētas īstermiņa nomai konkrētu pasākumu organizēšanai.

Kamēr "Teātra observatorija" telpas nebūs atbrīvojusi, pagaidām tās nomai netiek nodotas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu