Poļiščukas teātri var izlikt uz ielas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

22.septembrī režisores Gaļinas Poļiščukas teātrim "Teātra observatorija" būšot jāatstāj līdzšinējās telpas Kongresu namā, jo pašvaldības uzņēmums "Rīgas nami" lauzis īres līgumu, vēsta "Teātra observatorijas" izplatītais paziņojums.

"Pēc solījuma par iespēju [komunālo] parādu atmaksāt līdz 2011. gada nogalei "Rīgas nami" ir atteikušies parakstīt vienošanos par parāda atmaksas grafiku," informē teātra pārstāvji.

Teātra pārstāvji arī atklāj, ka vasaras sākumā teātri par finanšu līdzekļu izsaimniekošanu esot pametis izpilddirektors un producents. Par spīti tam teātra aktieri septembrī turpina spēlēt skatītāju pilnā zālē.

Aktieri un teātra pārstāvji arī apgalvo, ka trupa ir spējīga strādāt, un ir gatavi samaksāt komunālo maksājumu parādu, "ja vien tai vardarbīgi netiks liegta iespēja strādāt vienīgajā "black box" zālē Latvijā, ko izveidojis pats teātra kolektīvs".

Jau ziņots, ka režisore patlaban strādā ar iestudējumiem Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā. Teātrim darboties Kongresu namā ļāva vienošanās ar Rīgas domi. Tās toreizējais priekšsēža vietnieks Ainārs Šlesers (LPP/LC) pirms 10.Saeimas vēlēšanām ļāva Poļiščukas teātrim, kas jau tolaik bija nonācis finanšu grūtībās, uzvest izrādes zālē Kongresu namā.

Teātris mediju pārstāvjus un teātra atbalstītājus rīt aicina uz preses konferenci.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu