Eliss Kūpers aicina savā murgā. Sadarbojas ar Kešu (15)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ekstravagantais šoka rokmūziķis Eliss Kūpers (Alice Cooper) šonedēļ atgriežas pie klausītājiem ar jaunu studijas albumu «Welcome 2 My Nightmare», kas ir simbolisks turpinājums klasiskajam 1975.gada ierakstam «Welcome to My Nightmare», ziņo ārvalstu prese.

Albums ierakstīts ar pieredzējušo producentu Bobu Īzrinu (Bob Ezrin), kas atbildīgs arī par «KISS» un «30 Seconds to Mars» ierakstiem, kā arī par minēto 1975.gada Kūpera pirmo konceptuālo soloalbumu «Welcome to My Nightmare» (albums par ceļojumu cauri murgiem, ko piedzīvo zēns Stīvens).

"Welcome 2 My Nightmare
"Welcome 2 My Nightmare Foto: Publicitātes foto
«Šis ir Alisa murgs 35 gadus vēlāk,»

skaidro Kūpers, īstajā vārdā Vinsents Furnjē. «Mēs ar Bobu radījām šo tēlu un zinām, kādas dziesmas viņam sacerēt.»

Viena no pārsteidzošākajām lietām ir Elisa sadarbība ar jauno amerikāņu ballīšu karalieni, popmūzikas sirēnu Kešu (Ke$ha). Keša dzirdama dziesmā «What Baby Wants».

Atgādinām, ka šogad kopā ar amerikāņu rokmūzikas leģendu Nīlu Daimondu (Neil Diamond), Tomu Veitsu (Tom Waits), Darlīnu Lovu (Darlene Love) un «Dr. Jonh» Kūpers un viņa grupa uzņemta Rokenrola slavas zālē.

Sākot savu ceļu uz virsotni kādā nelielā pilsētiņā Amerikas Savienotajās Valstīs, jau septiņdesmito gadu sākumā Kūpers prata noteikt savu oriģinālo muzikālo stilu. Albumi «School’s Out» un «Billion Dollar Babies» izveidoja no viņa pirmo un vienīgo sava veida šokroka mūziķi pasaules mērogā. 1970. gadu beigās, pārāk aizraujoties ar alkoholu, veiksmīgā mūziķa karjera gandrīz beidzās; ar šo problēmu Kūpers cīnījās vairākus gadus. 1989. gadā Kūpers atgriezās uz skatuves ar grandiozu albumu «Trash», kurš palīdzēja atgūt superzvaigznes statusu. Jāpiemin, ka tieši šajā albumā dzimusī dziesma «Poison» tiek uzskatīta par mākslinieka vizītkarti.

Kūpera uzstāšanās koncertos bieži līdzinās šausmu filmām. Tajos izmantots uzkrītošs grims, mākslīgas asinis un nereti arī dzīva žņaudzējčūska.

Pašlaik Kūpers ir precējies, un viņam ir bērni. Viņš arī ļoti aizrāvies ar golfu un jūsmo par austrāliešu popdīvu Kailiju Minogu un Lēdiju Gāgu (Lady Gaga).

«Lēdija Gāga ir Elisa Kūpera sievišķā versija,» nesen paziņojis 63 gadus vecais dziedātājs.

Aliss Kūpers Rīgā uzstājās 2007.gadā.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu