Žagars: atlaišana varētu būt personiska izrēķināšanās (36)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas Nacionālās operas (LNO) līdzšinējais vadītājs Andrejs Žagars uzskata, ka kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende, pieņemot lēmumu atbrīvot viņu no amata, ir vadījusies pēc personiskiem motīviem un tā varētu būt personiska izrēķināšanās, žurnālistiem trešdien teica Žagars.

Kultūras ministrija no trešdienas ir atbrīvojusi Žagaru no amata uzticības zaudēšanas dēļ. Ņemot vērā Žagara sasniegumus radošajā jomā un viņa ilggadējo darba pieredzi starptautiskās sadarbības veidošanā, jaunajai valdei ir tiesības piedāvāt viņam amatu, kurā viņa pieredze būtu noderīga LNO turpmākai izaugsmei.

Žagars žurnālistiem sacīja, ka pēdējie gadi ir labi aizvadīti, īpaši ņemot vērā, ka iepriekš finansējums operai tika būtiski samazināts. Runājot par savām tālākajām gaitām, Žagars paskaidroja, ka skatīsies, kā attīstīsies notikumi, un konsultēsies ar juristiem, lai vērstos tiesā.

Viņš uzskata, ka ministres izteikumi par to, ka viņš 200 dienu nav bijis darbā, ir klaji meli, turklāt viss viņa prombūtnes laiks iepriekš tika saskaņots ar darba devēju – Kultūras ministriju. Daļu no šīm dienām viņš bijis bezalgas atvaļinājumā, kuru viņam piešķīris darba devējs, bet daļu pavadījis komandējumos.

Runājot par savu radošo darbību, Žagars teica, ka tuvākajā laikā došoties uz Maskavu, lai pabeigtu darbu pie iestudējuma – Riharda Vāgnera operas «Tanheizers», kuram 27.septembrī ir pirmizrāde.

Žagars pauda cerību, ka jaunā valde neizjauks LNO jauno repertuāru, kurš jau ir izziņots.

Komentāri (36)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu