LNO orķestra mūziķi pauž atbalstu žūrijas izveidotajai operas valdei (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Nacionālās operas (LNO) mūziķi nosūtījuši atklātu vēstuli kultūras ministrei Žanetai Jaunzemei-Grendei (Nacionālā apvienība), paužot atbalstu žūrijas komisijas izveidotajam LNO valdes sastāvam, pavēstīja LNO sabiedrisko attiecību vadītāja Ieviņa Ancena. Vēstuli parakstījuši 33 LNO orķestra mūziķi, tostarp orķestra galvenā koncertmeistare Svetlana Okuņa.

Mūziķi vēstulē norāda, ka viņus iepriecina fakts, ka ministres neatlaidīgā darba dēļ nākamā gada budžetā kultūrai atvēlēti 10 miljoni latu, tāpat apsveicams ir Jaunzemes-Grendes pieņemtais lēmums par LNO valdes izveidošanu triju cilvēku sastāvā, kā dēļ neizpaliks konstruktīvas korekcijas teātra turpmākajā darbībā.

«Attiecībā uz pašreizējo teātra vadību gribētos atzīmēt, ka daļa orķestra mūziķu uzskata Andreja Žagara kunga vadības modeļa atsevišķas līnijas par atzinīgi vērtējamām, kā, piemēram, LNO tēla prezentēšana gan Latvijas, gan starptautiskajā mērogā (viesizrādes ārzemēs), viņa radošās idejas repertuāra izvēlē un noturīgās spējas visā savas vadības laikā nemitīgi celt teātra mākslinieciskās vērtības un kvalitāti,» teikts vēstulē.

Mūziķi uzsver, ka pievienojas Valsts prezidenta Andra Bērziņa un Jaunzemes-Grendes padomnieka Jāņa Dripes uzskatiem par radušos domstarpību pārvarēšanu. Bērziņš norādījis – ja kultūras ministre nevar atrisināt vadības jautājumu Latvijas Nacionālajā operā, tas jāatrisina valdības sēdē.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu