LNO valdes locekles paļaujas uz KM spēju atrast pareizo risinājumu (7)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Konkursa kārtībā izraudzītās abas Latvijas Nacionālās operas (LNO) valdes locekles paļaujas uz Kultūras ministriju, neapšaubot, ka ministrija spēs atrast labāko risinājumu, lai izveidotu pilnā sastāvā strādājošu operas valdi. Valdes locekle, Latvijas Televīzijas (LTV) kultūras raidījumu satura redaktore un muzikoloģe Daina Markova pauda, ka ministrija noteikti spēs atrast risinājumu operas valdes izveidošanas jautājumā, jo ir skaidrs, ka valde ir rīkoties spējīga, kad ir trīs valdes locekļi. Vienlaikus viņa neslēpa, ka LNO ir nepieciešams spēcīgs mākslinieciskais vadītājs.

Savukārt līdzšinējā vairāku uzņēmumu mārketinga un biznesa vadītāja Inese Eglīte minēja, ka saistībā ar pašlaik izveidojušos situāciju viņai neesot nekas daudz sakāms, jo ministrijā patlaban tiek risināts, kā izveidot operas valdi pilnā sastāvā.

Arī Markova norādīja, ka nebūtu korekti ko bilst par radušos situāciju, norādot, ka pati uz mākslinieciskā vadītāja amatu nepretendēja, jo jūtas spēcīgāka citās jomās. Taujāta, vai operas valdē nevajadzētu darboties vismaz vienam cilvēkam, kurš ir no operas vides, Markova norādīja - lai arī operā nav strādājusi, tomēr viņai ir augstākā muzikālā izglītība un arī savā līdzšinējā karjerā viņa vairākkārt bijusi saistīta ar operu, realizējot dažādus projektus.

Viņa atzina, ka ļoti augstu vērtē gan Andreja Žagara, gan Artura Maskata paveikto operā un Latvijas kultūrā kopumā.

Savukārt Eglīte neslēpa, ka priecājas, ka konkursa komisija novērtējusi viņas redzējumu par operas tālāko attīstību. Viņa ir pārliecināta, ka operai noteikti ir jāattīstās tālāk, bet tas, ka valde darbosies trīs cilvēku sastāvā, LNO varētu ieviest jaunas attīstības vēsmas.

Jau ziņots, ka Maskats ir atteicies vadīt LNO valdi, ja tajā nebūs Žagara.

LNO valdes locekļu pretendentu vērtēšanas komisijas vadītājs un kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) padomnieks Jānis Dripe gan aicina ministri un Maskatu rast kompromisu LNO valdes jautājumā.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu