Pure Bathing Culture «Moon Tides» (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Beach House lite» (gluži kā «Coca Cola lite») - galvu daudz nelauza mūzikas kritiķi un šo sapņu popa duetu no Portlendas iemet tajā pašā plauktiņā, kur Viktorijas Legrānas (Victoria Legrand) un Aleksa Skalija (Alex Scally) duets.

Pure Bathing Culture «Moon Tides»

(Memphis Industries / Partisan)

10/12

Aizguvuši grupas nosaukumu no kāda arhitektoniski skaista Šveices spa centra, duets - taustiņinstrumentāliste un dziedātāja Sāra Versprile (Sarah Versprille) un ģitārists Deniels Hindmans (Daniel Hindman), radījuši vienu no skaistākajiem šā gada debijas albumiem.

Arī «Pure Bathing Culture», līdzīgi kā «Beach House» mūziku varētu dēvēt par sapņu pop (dream pop), taču akcenti ir salikti mazliet citi. Proti, abas grupas, protams, vieno mīlestība pret «Cocteau Twins», taču «Pure Bathing Culture» skanējums nav tik plašs, tik episks.

Pure Bathing Culture "Moon Tides"
Pure Bathing Culture "Moon Tides" Foto: Publicitātes foto

Intervijās abi mūziķi atzīst, ka daudz ko smēlušies no 1980. gadu popmūzikas. Sāra ikdienā labprāt klausās Vitniju Hjūstoni (Whitney Houston), Eniju Lenoksu (Annie Lennox), 80. gadu Stīvu Vinvudu (Steve Winwood), savukārt Deniels ļoti ietekmējies no 80. gadu eksperimentālista Vinija Reilija (Vini Reilly) aka «The Durutti Column».

Klausoties grupas debijas albumu, gribētos vēl pie asociācijām piemest «Fleetwood Mac». Starp citu, nesen izdotajā veltījuma albumā «Fleetwood Mac», Sāra un Deniels piedalās ar brīnišķīgu «Dreams» kaverversiju.

Abi savas nopietnās mūziķa gaitas sāka kā ansambļa «Vetiver» dalībnieki, taču 2011. gadā pārcēlušies no trauksmainās Bruklinas, Ņujorkā uz mierīgāku dzīvi Portlendā, lai pilnvērtīgāk īstenotu savas radošās ieceres. Portlendā galu galā var tikt pie labākas un galvenais lētākas mēģinājuma telpas.

Jaunais albums tapis producenta un grupas «The Shins» taustiņinstrumentālista Ričarda Svifta (Richard Swift) virsvadībā, kas strādājis arī ar TVNET slejās aprakstītajiem «Foxygen».

Labākās dziesmas: «Pendulum» un «Scotty».

Izdošanas datums: 19.08.2013.


Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu