Festivālu "Summertime" ieskandinās Stacijas laukumā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Sestdien, 13. augustā, ar koncertu Stacijas laukumā, "Origo Summer Stage", tiks ieskandināts ikgadējais mūzikas festivāls "Summertime – aicina Inese Galante", informē Lāsma Trofimova.

Koncertā Stacijas laukumā uzstāsies pati Inese Galante un viņas draugi no pasaules opernamiem - Irina Dolženko (mecosoprāns), Jusifs Eivazovs (tenors) un Elīna Bukša (vijole). Pie klavierēm būs Hermaņa Brauna fonda direktore un "Summertime – aicina Inese Galante" festivāla galvenā organizatore Inna Davidova.

Inna Davidova aicina ikvienu piedalīties šajā pasākumā, uzsverot: Stacijas laukums atrodas pilsētas krustpunktos, kur sākas piedzīvojumi un atklājumi. "Īpaši pusaudžu gados šajā vietā pirmo reizi pati varēju sajust brīvību un baudīt dzīvesprieku bez robežām, piemēram, dodoties uz Jūrmalu. Arī pieaugušais šeit var sajust to brīvības, prieka un satraukuma garu. Tas, ka tagad šajos krustpunktos ikviens var baudīt klasisko mūziku, sniedz cilvēkiem vēl lielāku emociju un sajūtu brīvību un izaugsmi."

Festivāls "Summertime. Aicina Inese Galante" šogad norisināsies no 14. līdz 19. augustam.

Nedēļas laikā Dzintaru koncertzālē kopā nāks operas un džeza meistari, kamermūzikas dziedātāji un solisti instrumentālisti, kā arī kori, orķestri, etnogrāfiskie ansambļi un vokālās grupas, lai zem augusta zvaigžņotajām debesīm dāvātu savu mākslu klausītājiem.

Visus māksliniekus uz Jūrmalu aicina izcilā Latvijas operdziedātāja Inese Galante.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu