TV3 atklāj, kādi būs šīs sezonas šovi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / TV3

No 4.septembra telekompānija TV3 katru svētdienas vakaru piedāvās jaunu šovu - "Mūsu zelta dziesma", ko veidos pazīstamā TV šovu režisore Dita Torstere.

Dita Torstere atgriežas ar šovu "Mūsu zelta dziesma"

Par savu atgriešanos televīzijā viņa portālam TVNET teic: "Manuprāt, katram cilvēkam ir jādara tas, ko viņš vislabāk pieprot un kas viņam pašam visvairāk ir pie sirds. Būtībā jau es nekur no televīzijas nebiju aizgājusi prom, vien biju nedaudz atgājusi no lielajām formām un šoviem."

Turklāt šoreiz Torstere to darīs sadarbībā ar producenti Ilzi Ancāni: "Manuprāt, šāds duets pavisam noteikti var pretendēt uz lielo šovu veidošanu, tādēļ riskējām, piedalījāmies konkursā un – uzvarējām!" Režisore neslēpj – protams, atbildība būs liela, taču, tā kā spēki ir atgūti, viņa no šā darba nebaidoties.

Šova "Mūsu zelta dziesma" režisore Dita Torstere
Šova "Mūsu zelta dziesma" režisore Dita Torstere Foto: TVNET

Par topošā šova galveno uzdevumu Dita teic: būs jāatrod, jāizpēta un jāizdzied visu laiku labākās latviešu dziesmas, kuras visu vasaru ikviens interesents varēja ieteikt TV3 mājaslapā. Šajā akcijā piedalījušies vairāk nekā 22 tūkstoši cilvēku, izvirzot 140 latviešu dziesmas.

No tām raidījuma veidotāji atlasīja 70 Imanta Kalniņa, Mārtiņa Brauna, Raimonda Paula un citu komponistu dziesmas, kuras desmit nedēļu garumā jaunajā šovā izdziedās pazīstami vidējās un jaunākās paaudzes dziedātāji Emīls Balceris, Samanta Tīna, Kaža, Dace Upīte, Ivo Fomins, Diāna Pīrāgs, Andris Ērglis, Elīna Seile, Nikolajs Puzikovs un Valters Frīdenbergs.

To visu vērtēs desmit cilvēku liela žūrija, no kuriem trīs – tērpu māksliniece Elita Patmalniece, diriģents Ints Teterovskis un muzikoloģe Daiga Mazvērsīte – žūrijā darbosies pastāvīgi, savukārt pārējie septiņi cilvēki katru nedēļu mainīsies. "Manuprāt, viņu darbs būs tāds miksējums starp atmiņām par to, ko konkrētā dziesma nozīmē latviešu tautai un kā tā tiks interpretēta šovā."

"Mūsu zelta dziesmas" vadīšana uzticēta Fredim jeb Andrim Freidenfeldam
"Mūsu zelta dziesmas" vadīšana uzticēta Fredim jeb Andrim Freidenfeldam Foto: Publicitātes foto / TV3

Savukārt par "Mūsu zelta dziesmas" vadītāju Fredi jeb Andri Freidenfeldu Torstere teic -

viņš pavisam noteikti būs lielisks balanss starp šova dalībniekiem un viedajiem ekspertiem.

Režisore pati neslēpj, ka,

viņasprāt, viena no skaistākajām sešdesmito un septiņdesmito gadu dziesmām ir Imanta Kalniņa "Dūdieviņš",

kas esot viena no viņas septiņdesmit "zelta" dziesmām. "Man jau liekas, ka ikviena no mūsu izvēlētajām dziesmām ir kā pērle, taču, atlasot dziesmas šovam, mums bija jārada sava sistēma, tādēļ daudz konsultējāmies ar TV3, mūziķiem, producentiem un muzikologiem. Un noteikti ir vēl septiņdesmit dziesmas, ko izvēlēties nākamā gada šovam, ja tas notiks, un aiznākamajam arī." Raidījuma veidotāji gan apzināti izvairījušies no beidzamo divu gadu hitiem.

Vēl Dita Torstere stāsta, ka ikviens šova dalībnieks jau iepazīstināts ar savu repertuāru, tādēļ visiem bijis laiks apdomāt, kā savas dziesmas interpretēs – dziedot viens, duetos, aicinot talkā kori vai dejotājus, ja būs tāda vēlme. "Bet pats galvenais - mums atkal būs dzīvais pavadījums, par ko parūpēsies mūsu "zelta" mūziķi Kristapa Krievkalna vadībā!" prieku neslēpj režisore.

Zināms arī, ka septiņās nedēļās skanēs dziesmas par kādu konkrētu tēmu, pēc tam notiks divi pusfināli un lielais fināls.

Finālā iekļūs desmit skatītāju un žūrijas atzītākās dziesmas,

kuras izpildīs spēles dalībnieki kopā ar Latvijas estrādes leģendām.

Savukārt šova finālā tiks atrasta latviešu zelta dziesma, kuru godinās ar balvu - to saņems dziedātājs, komponists un vārdu autors.

Jāpiebilst, ka šogad TV3 šovu veidos tikai latviešu komanda, iztiekot bez beidzamajos gados Latvijā iepazītā lietuviešu producenta Justina Milašauska. To apstiprināja arī TV3 ģenerāldirektore Baiba Zūzena, uzsverot - šogad nolemts iztikt ar pašu spēkiem.

TV3 šovs "Mūsu zelta dziesma" - no 4.septembra katru svētdienu plkst.20.20.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu