«Borowa MC» solists Aigars Runčis ar mūziku nespēj nopelnīt iztiku (50)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Grupas «Borowa MC» līderis Aigars Runčis ir nolēmis atgriezties skolas solā un apgūt biznesa vadību. Jaunais vīrietis uzskata, ka mācības nav laika tērēšana, bet gan redzesloka paplašināšana.

Aigars mācīšanos neuzskata par laika tērēšanu, tieši otrādi, tā ir lietderīga laika pavadīšana, jo, uzzinot ko jaunu, interesantu, padziļinās zināšanas jautājumos un tēmās, kas mūziķi patiesi interesē, nevis kuras kāds uzspiež.

«Lielākā un labākā motivācija ir zināšanas, vēlme uzzināt ko jaunu, paplašināt redzesloku. Kādreiz svarīgs bija arī citu cilvēku, pasniedzēju, kursa biedru novērtējums. Jebkuras zināšanas palīdz un noder dzīvē - tās bagātina mani kā personību, paplašina manu redzesloku,» tā Aigars.

Foto: Publicitātes foto

Mūziķim nav konkrētu mērķu, lūk, iegūstot šo grādu, viņš iegūs kādu darbu, amatu vai atalgojumu.

«Līdz otram maģistra grādam, manuprāt, cilvēki tiešām nonāk ļoti apzināti, ar vēlmi pilnveidoties, turpināt izzināt ko jaunu. Bet nešaubos, ka iegūtās zināšanas un pieredze man palīdzēs turpmākajā karjerā,» aizdomājas Aigars.


Grupas «Borowa MC» solists Aigars ar mūziku nekad nav pelnījis naudu un uzskata to par hobiju, par jauku brīvā laika pavadīšanu, bet ne darbu.

«Ja cilvēks tiecas pēc karjeras mūzikā, tad tā ir jāveido ļoti apzināti, ieguldot ļoti daudz laika un enerģijas, protams, arī mācoties. Uzskatu, ka arī jebkura cita veida izglītība un pieredze bagātina mūziķi kā cilvēku, kā personību. Manuprāt, mūziķim ir jābūt spilgtai, interesantai personībai, jo viņiem ir iespēja paust savu viedokli, viņos ieklausās,» viedokli izsaka Aigars.

Foto: Publicitātes foto

Aigars uzskata sevi par apliecinājumu tam, ka jāizvirza augsti mērķi un apzināti uz tiem jādodas.

«Droši vien manī dzīvo kāds uzvarētāja gēns, kas dzen pēc labākiem rezultātiem un sasniegumiem it visā, ko daru. Ja taisi reklāmu - tad tādu, lai pamana, ja vadi kāzas - tad tā, lai ir jautri, ja mācies, tad lai izlaidumā ir sarkanais diploms,» dzīves filozofiju atklāj Aigars.

Mūziķis nebaidās atklāt savas atzīmes: vidusskola pabeigta ar vidējo atzīmi 9,6, bakalaurs iegūts ar 9,1 un maģistrs ar 9,3.


Mūziķis uzsver, ka Latvijā ar mūziku nopelnīt ir grūti, bet Aigars pazīst vairākus, kuri to dara, viņiem sanāk. Runčis uzskata, ka mūziķa darbs netiek adekvāti novērtēts.

«Iespējams, vainīgi arī paši mūziķi, kuri nedomā ilgtermiņā, bet vēlas izmantot katras haltūras iespējas. Ilgtermiņā viņi zaudē. Pats nespēju ar mūziku nopelnīt iztikai,» nosaka Aigars.

Darbojoties mūzikā, Aigars ātri saprata, ka mūzika būs tikai hobijs, ne pamatnodarbošanās.

Komentāri (50)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu