Braucot uz festivālu, mājās visbiežāk aizmirst saulesbrilles vai lietusmēteli (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vissvarīgākās lietas, apmeklējot vasaras festivālu, ir labs garastāvoklis un lieliska kompānija. Savukārt, steidzoties uz festivālu, visbiežāk tiek piemirsts paņemt līdzi saulesbrilles vai lietusmēteli, secināts «Zelta Zivtiņas» veiktajā aptaujā. Gandrīz puse jeb 48% aptaujāto aktīvās atpūtas baudītāju šovasar gatavojas paviesoties vismaz vienā festivālā, savukārt 40% respondentu plāno apmeklēt pat vairāk nekā divus festivālus, ziņo sabiedrisko attiecību konsultants Oskars Kupše.

Aptaujas dati parāda, ka Latvijas iedzīvotāji uz festivālu noteikti nebrauc izgulēties, jo tikai 2% uzskata telti un ērtu guļammaisu par svarīgu festivāla apmeklējuma ekipējumu. Daudz augstāk tiek ierindotas tādas lietas, kā finanšu līdzekļi visu piedāvāto izklaižu baudīšanai (23%) un stilīgs apģērbs (10%).

Piektā daļa aptaujāto festivālu apmeklētāju atzīst, ka katram festivālam gatavojas savlaicīgi un mājās neko neaizmirst. Tomēr līdzās jau pieminētajiem aksesuāriem saulainam vai lietainam laikam mājās bieži gadās atstāt arī pretodu līdzekļus (20%), kā arī rezerves apavus un apģērbu (10%). Savukārt

4% aptaujāto norāda, ka tiem dažkārt mājās gadās aizmirst pat festivāla ieejas biļeti.

Lai arī mobilais telefons vai tā lādētājs ir starp visbiežāk mājās atstātajām lietām – 20%, vairāk nekā divas trešdaļas aptaujāto norāda, ka aktīvi izmanto dažādas sociālo tīklu aplikācijas, piemēram, «Draugiem», «Twitter», «Instagram» un «Facebook».

«Festivālus galvenokārt apmeklējam, lai atslēgtos no ikdienas rūpēm un pavadītu laiku ārpus ierastā ritma – vairāk laika veltot atpūtai ar draugiem. Pat, ja atpūta saistās ar pilnīgu atslēgšanos no sakariem, aicinām tomēr turēt savā tuvumā mobilo tālruni, jo tas ir labākais veids, kā parūpēties, lai festivāla galvenā sastāvdaļa – draugi – būtu vienmēr sasniedzami un pozitīvās emocijas garantētas. Savukārt Tele2 komanda parūpēsies par telefonu uzlādes iespējām un festivāla laikā palielināsim tīkla kapacitāti, lai ikviens varētu netraucēti lietot mobilos telefonus t.sk. sociālajos tīklos dalīties ar saviem piedzīvojumiem,» stāsta ZZ zīmola vadītāja Laura Ozoliņa.

«Positivus» festivāls Salacgrīvā notiek no 19.jūlija līdz 21.jūlijam. Pirmo reizi festivāls norisinās trīs dienas - no piektdienas līdz svētdienai - 19.jūlijā, 20.jūlijā un 21.jūlijā. Uz «Tele2» skatuves uzstāsies «The xx», «Sigur Rós», «Two Door Cinema Club», «Imagine Dragons», «Crystal Castles», Toms Odels, Maikls Kivanuka (Michael Kiwanuka), «Jauns Mēness», Vilijs Mūns (Willy Moon), Elektro Guzzi, «Latvian Blues Band» un Iiris. Uz «Nordea» skatuves uzstāsies «Zodiaks», !!! («chk chk chk»), «C2C», «Palma Violets», Charli XCX, «Efterklang», «The Sound Poets», Džons Grants (John Grant), «Team Ghost», «Suuns», «No Ceremony», Darwin Deez, Rasabasa, «Twenty One Pilots» u.c.

Biļetes www.positivusfestival.com, Biļešu Serviss kasēs, internetā un Nordea bankomātos visā Latvijā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu