Tradicionālās Imantdienas norisināsies Cēsīs (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Šonedēļ gadskārtējie komponista Imanta Kalniņa mūzikas svētki Imantdienas 13.jūlijā notiks Cēsu Pils parka estrādē, informē pasākuma rīkotāji. Imantdienās skanēs gan par klasiku kļuvušie komponista skaņdarbi, gan gaidāmi vērienīgi pirmatskaņojumi.

Ievērojot tradicionālo Imantdienu formu, arī šogad koncerts iecerēts trijās daļās.

Pirmajā daļā - pērn izveidotais mūzikas projekts «Raxtu Raxti», kur Kalniņa dziesmas skanēs tautas mūzikas stilā. Šajā projektā apvienojušies vairāki grupas «Autobuss debesīs» dalībnieki un folkmūziķi Kristīne Kārkla-Puriņa, kā arī Edgars Kārklis.

Īpaši pārsteidzoša solās būt Imantdienu vidusdaļa, jo tajā sagaidāms vērienīgs komponista jaundarba pirmatskaņojums, kas tapis kā turpinājums vienai no populārākajām Imanta Kalniņa oratorijām. Solistu lomās būs Uģis Roze, Jēkabs Kalniņš un Līga Priede.

Imantdienu noslēdzošajā daļā grupas «Autobuss debesīs» pavadībā komponista dziesmas ar teatrālu akcentu izdziedās aktieri Karīna Tatārinova, Maija Doveika, Artūrs Skrastiņš un Artis Robežnieks. Koncerta noslēgumā, kā vienmēr - sadziedāšanās ar publiku.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu