Daudzsēriju dokumentālā filma «Kārlis Lielais. Mīts»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Viasat dokumentālais kanāls Viasat History piedāvā skatītājiem iepazīt pasaules vēsturi arvien plašāk, lai veiksmīgāk soļotu uz priekšu nākotnē! Šoreiz ikvienam būs iespēja iepazīt izcilā kareivja un karaļa Kārļa Lielā valdīšanas laiku, kurā būtiski attīstījās saimnieciskās jomas – tika veicināta izglītība, attīstīta celtniecība un tirdzniecība.

Stāsts par varenu vīru

Kārlis Lielais (no latīņu valodas Carolus Magnus) ir dzimis 742. gadā, bet miris 814. gadā. Viņš ir bijušais franku karalis, Karolingu dinastijas pārstāvis. 800. gadā Romā pāvests Leons III viņu pirmo kronēja un pasludināja par ķēniņu Kārli – Svētās Romas imperatoru.

Franku karalis Kārlis Lielais bija izcilākais valdnieks Eiropā laikmetā, kas sekoja pēc Romas impērijas krišanas. Šis varenais vīrs radīja impēriju, kas aptvēra gandrīz visu mūsdienu Eiropas valstu teritoriju, un viņa mantojumu novērtē arī šodien.

Kārlis Lielais bija enerģisks novators, kurš savas valdīšanas laikā ieviesa daudzus jaunus procesus

saimnieciskajā jomā. Tika uzceltas neskaitāmas pils, uzbūvēti tilti pār Vācijas lielāko upi Reinu un tās labā krasta pieteku Mainu, bet Reinas un Donavas iztekas tika savienotas ar kanālu. Kārļa Lielā valdīšanas laikā teritorijās uz ziemeļiem no Alpiem strauji attīstījās romāņu arhitektūras stils. Papildus tam karalis lielu uzmanību pievērsa izglītības attīstībai, vācot manuskriptus un dažādas vēsturiskas lietas, kā arī izdodot grāmatas. Kārļa Lielā kultūras aktivitātes var uzskatīt par pirmo Eiropas kultūras renesanses iezīmi.

Turklāt Kārļa Lielā valdīšanas laikā tika atjaunota tirdzniecība ar Angliju un visu Ziemeļjūras piekrasti. Preču apmaiņā savu vietu atkal ieņēma nauda – sudraba monētas, kuru kalšana atjaunojās pēc Kārļa Lielā norādījuma.

Ieraugiet savām acīm!

Izmantojot jaunākos sasniegumus pētniecībā, trīs dokumentālu sēriju cikls Kārlis Lielais. Mīts ietver intervijas ar pasaules vadošajiem ekspertiem un datoranimācijas radītas ainas no Kārļa Lielā dzīves, veidojot spilgtu šā lieliskā kareivja un karaļa tēlu. Gaidāms stāsts par divu brāļu sāncensību cīņā par troni un notikumiem, kas

palīdzēja Kārlim Lielajam kļūt par visietekmīgāko imperatoru Eiropā.

Tāpat uzzināsiet vairāk par Kārļa Lielā attiecībām ar Romas pāvestu, kas viņam palīdzēja iekarot Lombardijas karalisti, kā arī ieraudzīsiet franku un anglosakšu konflikta beigas un notikumus, kuru rezultātā Kārli Lielo kronēja par Romas imperatoru. Pēdējā seriāla sērijā tiks plašāk pastāstīts arī par Kārļa Lielā ieviestajām politiskajām reformām.

Dokumentālā filma Kārlis Lielais. Mīts no 9. jūlija otrdienās 21:00 Viasat History.



KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu