TVNET vasaras mūzikas festivālu ceļvedis (17)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Vasara ir visīstākais festivālu laiks un to ietvaros šogad Latvijā varēsim skatīt vairākus pasaules klases, kā arī atzītu vietējo mūziķu koncertus. Lai būtu vieglāk orientēties šīs vasaras notikumos, TVNET piedāvā savu mūzikas festivālu ceļvedi.

Live Fest (30.jūnijs, Jūrmala)

Otro gadu Dzintaru koncertzālē norisināsies pieaugušo mūzikas festivāls «Live Fest». Šogad īpašā koncertā uz tā skatuves kāps slavenās 1960.gadu britu grupas «The Animals» dalībnieku projekts «Animals And Friends», kā arī vairāki pašmāju mūzikas vēsturē zināmi kolektīvi - «Remix», «Zig Zag», «Linga», «Satellites LV» u.c..

Rīgas Ritmi (3. - 6. jūlijs)

Īpašu programmu šogad sarūpējis starptautiskais džeza festivāls «Rīgas Ritmi», kura ietvaros koncertus sniegs, piemēram, leģendārā Daiena Šūra (Diane Schuur), ģitāras brīnumbērns Andreass Varadijs (Andreas Varady), kā arī prestižās «Grammy» balvas ieguvējs, džeza taustiņinstrumentālists Roberts Glaspers (Robert Glasper), kas sadarbojies ar tādiem lieliskiem izpildītājiem kā Ērika Badu (Erykah Badu), Mos Def un Lupe Fiasco.

Summer Sound (12. - 13. jūlijs, Liepāja)

Liepājas pludmalē notiekošais «LMT Summer Sound» festivāls arvien uzņem jaunus apgriezienus, un uz festivāla skatuvēm uzstāsies spožākās zvaigznes, kādas līdz šim pieredzētas. Noteikti izceļams pašmāju grupas «Prāta Vētra» koncerts, deju zāļu pavēlnieka Mika uzstāšanās, bet TVNET lielākais favorīts tajā ir soula izpildītājs Alojs Bleks (Aloe Blacc), kas plašākai publikai ir pazīstams kā hita «I Need A Dollar» autors, tomēr viņa koncerti sniedz daudz vairāk par vienu komerciāli veiksmīgu dziesmu (drīzumā gaidiet interviju ar mūziķi).

Pestivals (12. - 13. jūlijs, Rīga)

Pulcējot vairākus aktuālus mūziķus uz četrām skatuvēm, otro gadu Mežaparka Lielajā estrādē norisināsies popmūzikas festivāls «Pestivals». Uzstāsies britu hiphopa mākslinieks Tinie Tempah, beļģu dziedātāja Sela Sjū (Selah Sue), rumāņu popmūziķe Inna, Eirovīzijas uzvarētāja no Zviedrijas Loreen un daudzi citi.

Bauskas kantrīmūzikas festivāls (12. - 13. jūlijs)

Arī šogad kantrīmūzikas cienītājiem ir iespēja doties uz Zemgali, lai divas dienas klātienē vērotu kā pašmāju tā ārvalstu mūziķu uzstāšanos. Bez pašmājās jau labi pazīstamajiem festivālā spēlēs arī mūziķi no kantrī mekas ASV - Dags Adkinss (Doag Adkins), kā arī grupa «Modern Earl».

Saulkrasti Jazz (15. - 20. jūlijs)

Par neatņemamu vērtību kļuvušais Saulkrastu džeza mūzikas festivāls arī šogad uz nepilnu nedēļu pilsētā pulcēs šīs mūzikas cienītājus un atpūtniekus. Mūzikas notikumā skatuvi pieskandinās labākie pašmāju un izcili ārzemju džeza ansambļi un mūziķi — Deivids Berkmans (David Berkman), Kestutis Vaiginis, Beka Gočiašvili (Beka Gochiashvili), Very Cool People, Mirage Jazz Orchestra & Ola Onabule un daudzi citi.

Positivus (19. - 21. jūlijs, Salacgrīva)

Pirmo reizi septiņu gadu laikā Baltijas lielākais festivāls «Positivus» norisināsies trīs dienas, jūras krastā pulcējot kā zināmākos pašmāju mūziķus un leģendas («Jauns Mēness», «Zodiaks»), tā arī pasaules mūzikas kritiķu atzinīgi vērtētos «The xx», «Sigur Ros», «Noah And The Whale» u.c.

Blūza svētki Siguldā (27. jūlijs)

Jūlija beigās Siguldas pilsdrupu estrādē notiks ceturtie Blūza svētki, uz festivāla skatuves pulcējot blūzmeņus no ASV, Holandes, Igaunijas, Itālijas, Lielbritānijas, Lietuvas un Zviedrijas. Būs arī pašmāju mūziķu priekšnesumi.

Laba Daba (2.-4. augusts, Līgatnes novads)

Netālu aiz Siguldas, «Ratniekos» notiekošā «Laba Daba» ir izslavēta ar savu nepiespiesto atmosfēru, ko aizvadīto gadu festivālu apskatos atzinīgi novērtējis arī TVNET, nosaucot to par vienu no baudāmākajiem pašmāju festivāliem. Organizatori galvenokārt liek akcentu uz kvalitatīvu Latvijas mūziku, piesaistot arī interesantus ārvalstu izpildītājus. Šogad festivālā uzstāsies tādas grupas kā «Jumprava», «Baložu Pilni Pagalmi», «Inokentijs Mārpls», «Pienvedēja Piedzīvojumi», «Satellites LV», kā arī citi mazāk pazīstami pašmāju mūziķi un atsevišķas ārvalstu grupas.

Piens Fest (augusta sākums, Rīga)

Pēdējos četros gados par neatņemamu sastāvdaļu galvaspilsētas izklaides dzīvē kļuvis klubs «Piens» un arī tā organizētais festivāls, kas līdz šim noticis augusta pirmajā svētdienā (šogad - arī pavasarī). Pagaidām pasākuma programma nav izziņota.

Fontaine Festival (9. - 11. augusts, Liepāja)

«Šerifs» Luijs Fonteins, šķiet, ir palicis teju vienīgais, kas uztur pie dzīvības rokenrola garu Liepājā. Ekscentriskā mūziķa, uzņēmēja un politiķa rīkotais festivāls viņa radītajā mazajā karalistē arī šogad pulcēs tos, kam sirdī rokenrols un prātā vētrainas ballītes.

Cita Vide (23. - 25. augusts, Ogre)

Pilsēta, kuras apkaimē radušās vairākas Latvijas vēsturē nozīmīgas grupas (minam kaut vai «ODIS» un «Jumpravu»), jau sen bija pelnījusi savu festivālu. Šā iemesla dēļ otro gadu uz Ogres salas notiekošā «Cita Vide» ir labas ziņas. Izmēru ziņā neliels, tomēr ... šogad uz divām skatuvēm piedāvās iepazīt pašmāju mūzikas «scēnas» jauno paaudzi - «Audience Killers», «Martas Asinis», «The Velvet Supernova», kā arī viesus no Zviedrijas («Lechery») un Lietuvas («Deeper Upper»). Tomēr festivālā spēlējošo mūziķu sarakstam vēl ir gaidāmi papildinājumi.

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu