Varēs apceļot latviešu filmu tapšanas vietas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Filmas.lv

Līdz 17.augustam filmu kanāls "TV 1000" sadarbībā ar Tūrisma attīstības valsts aģentūru un satelīttelevīzijas uzņēmumu "Viasat" organizē ceļojumu akciju "Filmu ceļi Latvijā".

Akcijas laikā ceļotāji varēs izstaigāt četrus maršrutus Kurzemē, Vidzemē, Zemgalē un Latgalē, apmeklējot interesantākās Latvijas vietas, kur tapušas pazīstamas latviešu un arīdzan citu valstu filmas.

Kurzemes filmu ceļi stāsta, ka Kuldīga tiek dēvēta par kino paradīzi, jo šajā pilsētā uzņemti skati vairāk nekā 30 kinofilmām, piemēram, "Motociklu vasara" un "Ezera sonāte".

Apceļojot Zemgali, filmu mīļotāji varēs uzzināt, kur uzņemti Jāņa Streiča spēlfilmas "Teātris" kadri, bet filmu ceļi Vidzemē aizvedīs uz vietām, kur varēs atpazīt skatus no filmām "Ilgais ceļš kāpās" un "Vecā jūrnieku ligzda", savukārt

latgalieši var lepoties, ka tieši pie viņiem uzņemtas filmas "Mans draugs - nenopietns cilvēks" ainas.

Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) direktors Armands Slokenbergs vēsta, ka šis filmu maršrutu projekts ir lielisks piemērs tam kā ar labu izdomu un kopīgi sadarbojoties var veidot jaunus tūrisma produktus daudziem it kā labi zināmajās, taču nemaz ne tik bieži apmeklētajās vietās.

"Mūsu kinovēsture var lepoties ne tikai ar izciliem aktieriem, bet arī ar lieliskām ainavām

un bagātīgiem dabas skatiem, kas nevar atstāt vienaldzīgu ne vietējo, ne ārvalstu tūristu. Ikvienam akcijas dalībniekam ir unikāla iespēja izvēlēties savus maršrutus ar mīļāko latviešu filmu uzņemšanas vietu apmeklējumu. Aicinu nepalikt malā, piedalīties šajā akcijā, laimēt lieliskas balvas, izbaudot nesteidzīgu atpūtu Latvijā!"

Akcijas "Filmu ceļi Latvijā" maršruti ir izstrādāti sadarbībā ar Tūrisma informācijas centriem visā Latvijā. Maršruti ir pieejami Viasat mājas lapā: www.viasat.lv.

Turklāt ikviens akcijas "Filmu ceļi Latvijā" dalībnieks, kas būs apmeklējis kādu vai visus no maršrutiem un iemūžinājis savu piedzīvojumu fotogrāfijās, varēs iegūt vērtīgas balvas no satelīttelevīzijas uzņēmuma Viasat un filmu kanāla TV1000.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu