«Jay-Z» izdalītie albuma eksemplāri netiks ņemti vērā mūzikas topos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Amerikāņu repera «Jay-Z» jaunākais albums trīs dienas pirms oficiālā iznākšanas datuma būs pieejams vienam miljonam «Samsung» viedtālruņu lietotāju, taču netiks ņemts vērā, sastādot mūzikas topus, uzskata mūzikas industrijas eksperts.

Kā jau ziņots, par jaunā albuma «Magna Carta Holy Grail» mūziķis paziņoja svētdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālspēļu laikā demonstrētā video. Viņš sacīja, ka no 4.jūlija ieraksts būs pieejams miljonam «Samsung» viedtālruņu lietotāju, kas lejupielādējuši speciālu aplikāciju. Pārdošanā albums nonāks trīs dienas vēlāk.

Pirmdien reperis lielījās, ka albums jau uzskatāms par platīna statusu ieguvušu. «Ja pārdots viens miljons ierakstu, bet žurnāls «Billboard» par to neziņo, vai tas vispār notika? Ha, platīns!» viņš tvītoja.

Taču kompānijas «Nielsen Entertainment» analītiķis Deivids Bakula norāda, ka

reklāmas nolūkos par brīvu izdalītie albumi «Billboard» iknedēļas mūzikas topā netiks ņemti vērā.

Sagaidāms, ka repera jaunākais veikums tik un tā ierindosies albumu topa pirmajā vietā, taču tas nenotiks uz «Samsung» lietotājiem pieejamo eksemplāru rēķina.

«Svarīgākais ir tas, lai viņiem tiktu samaksāts par miljonu albumu,» Bakula sacīja aģentūrai «Reuters».

«Billboard neiekļauj topos par brīvu izdalītus albumus.»

«Magna Carta Holy Grail» ir «Jay-Z» pirmais soloalbums kopš «The Blueprint 3», kas iznāca 2009.gadā. taču 2011.gadā viņš sadarbībā ar reperi Kanje Vestu izdeva albumu «Watch the Throne», kas kļuva ļoti populārs.

No 17.jūlija «Jay-Z» dosies ASV turnejā «Legends of Summer» ar dziedātāju Džastinu Timberleiku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu