Rianas jaunajā video nošauj vīrieti. Skandāls!

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Youtube

Plašu nosodījumu izpelnījies amerikāņu dziedātājas Riana (Rihanna) jaunais videoklips dziesmai "Man Down" (skat. video), kurā redzams, kā viņa aukstasinīgi nošauj vīrieti.

Videoklipā, kurš vakar piedzīvoja pirmizrādi televīzijas kanālā "Black Entertainment TV" (BET), 23 gadus vecā dziedātāja redzama apzināti nošaujam vīrieti, lai atriebtos par izvarošanu, un vairākas izklaides industrijas organizācijas uzskata, ka tas iedrošinot jaunas sievietes pievērsties vardarbībai.

Riana, kura pati ir pieredzējusi vardarbību no sava kādreizējā drauga dziedātāja Krisa Brauna (Chris Brown) puses, ar īso vēstījumu sociālā tīkla "Twitter" starpniecību pavēstīja, ka šā mūzikas video pamatdoma ir sieviešu līdztiesība.

"Jaunās meitenes un sievietes visā pasaulē, mēs esam dažādas. Mēs esam stipras, nevainīgas, jautras, koķetas, ievainojamas, un dažreiz mūsu vientiesība mūs padara naivas! Dažreiz mēs domājam, ka tas nekad nenotiks ar mums, taču patiesībā tas var notikt ar jebkuru no mums! Tādēļ, dāmas, esiet uzmanīgas," rakstīja Riana.

Klips izpelnās plašu nosodījumu

ASV Vecāku televīzijas padome (PTC), kampaņas "Enough is Enough" organizētāji un izklaides industrijas analītiskais uzņēmums "Industry Ears" pieprasīja televīzijas kanālam BET un tā mātes kompānijai "Viacom" pārstāt translēt attiecīgo video.

"Ja Kriss Brauns savā jaunajā video nošautu sievieti un BET to translētu, pasaule apstātos. Rianai nevajadzētu būt izņēmumam,"

sacīja "Industry Ears" līdzdibinātājs Pols Porters, piebilstot, ka 30 gadu laikā nav redzējis televīziju izdevīgākajos laikos tik cietsirdīgu slepkavības izpildīšanas atspoguļojumu.

Savukārt PTC pārstāve Melisa Hensone pauda sašutumu, ka tā vietā, lai mudinātu vardarbības upurus vērsties pēc palīdzības, Riana ir izveidojusi video, kurā veikta slepkavība ar iepriekšēju nodomu.

Regeja stilā veidotais singls "Man Down" nāca klajā pagājušajā nedēļā, un tas tiks iekļauts viņas jaunākajā albumā "Loud".

2009.gadā Riana smagi cieta, kad viņai uzbruka toreizējais draugs Brauns. Viņš sitis Rianas galvu pret mašīnas logu un tad vairākas reizes sitis un kodis. Ievainojumu dēļ Riana bija spiesta atcelt ne vien savu uzstāšanos mūzikas balvu pasniegšanas ceremonijā, bet arī koncertu Malaizijas galvaspilsētā Kualalumparā. Par notikušo incidentu Braunam tika piespriestas 180 dienas sabiedriskajos darbos. Vēlāk viņš dziedātājai publiski atvainojās, ievietojis divu minūšu video ar atvainošanos savā oficiālajā mājāslapā. "Es gribētu, lai man būtu iespēja pagriezt laiku atpakaļ, taču diemžēl es to nevaru," paziņoja 20 gadus vecais dziedātājs. "Es negrasos taisnoties. Tas, ko es izdarīju, nav piedodami."

Riana ir pievērsusies jautājumiem par vardarbību ģimenē arī citos skaņdarbos, tostarp dziesmā "Love the Way You Lie", kuru viņa izpilda duetā ar reperi Eminemu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu